Zwarte Pietpraat met de #PVV

Geplaatst: 16 februari, 2017 in Blog, column
Tags:, , ,

De PVV wil een kledingvoorschrift voor zwarte pieten. Een beetje verveeld staar ik naar een maagdelijk wit beeldscherm en vraag ik me af wat ik nu weer eens voor doordachte opmerkingen zal gaan maken.

Iets over kledingpolitie?
Iets over racisme?
Iets over gebrek aan empathisch vermogen?
Iets over dit en dat?

Het ligt er zo dik bovenop met de PVV mensen. Geert wil racisme in stand houden. En degenen die op hem stemmen willen racisme in stand houden. En de ‘PVV pieten wet’ is voor de bühne. Om de PVV-er te mobiliseren voor de gang naar het stemlokaal.

Kunt u zich het overigens voorstellen, iemand die aangifte doet omdat iemand niet volgens de letter van de wet gekleed is. Controleren op kleur. Op kleding. Op je geloof. Stelt u zich dat eens voor. Want dát is wat op het spel staat.

racisme

Een willekeurig persoon wordt op uiterlijk en/of geloof beoordeeld.

Art. 1 van de grondwet:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Toch wil de PVV discrimineren op godsdienst en kleur.  En blijkbaar mag dat. Ondanks Artikel 1 van de grondwet.  Schandalig en om je rot te schamen is dat. Ga daarom op 15 maart stemmen. Wég met dat PVV-tuig.

reacties
 1. robinaar schreef:

  Dat ik hier de tweede ben die een like geeft, terwijl het artikel al 6 uur on line is, is gruwelijk…

  • ikzelf schreef:

   Dat heeft onder andere te maken met het feit dat mensen die een ad-blocker geïnstalleerd hebben, niet eens de ‘like’-button te zien krijgen.
   Voor het overige heb je uiteraard gelijk volkomen als je insinueert dat er veel, maar dan ook véél te weinig mensen zich uiten (op welke wijze dan ook) als het erom gaat dat we onze duur verworven vrijheden en rechten laten verkwanselen door een egotrippende, wit-gekuifde fascist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s