Well done POTUS

Geplaatst: 28 januari, 2017 in Blog, column
Tags:, , , ,

Sinds Trump gekozen is als president van de Verenigde Staten voel ik ongerustheid. Ik herken het gevoel van vroeger, op de middelbare school. Als je je huiswerk niet gemaakt had. Of je een proefwerk niet voorbereid had. Het gevoel dat je weet dat iets niet goed zal aflopen en er niets aan kan doen. Machteloos en ongerust.

Vanmorgen werd ik wakker met het nieuws over de gevolgen van Trump’s  ‘extreme vetting executive order’ voor mensen die naar de Verenigde Staten gaan. De KLM was meteen bereid mee te werken. Befehl is befehl nietwaar?,  zaken doen über alles, eigen bedrijf eerst.  Ik voel mijn ongerustheid weer.

Als u nog niet ongerust bent, ach, het zal allemaal wel mee vallen, het is ver van mijn bed, raad ik u aan wakker te worden. Geert Wilders staat te popelen om te doen wat Donald Trump doet, en misschien nog wel meer.

geert

Als  xenofobie en racisme opeens wel héél dichtbij komen, zeg dan niet  dat u het niet zag aankomen. Ga dus stemmen. Antiracistisch. Om het tij te keren.

reacties
  1. ikzelf schreef:

    Het kan toch niet zo zijn dat Wilders zo naïef is dat hij niet weet dat Trump zakelijke belangen heeft in Saoedi Arabië (http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-saudi-arabia-911-business-deals-a7038991.html, http://www.npr.org/2017/01/28/511996783/how-does-trumps-immigration-freeze-square-with-his-business-interests, etc.) en precies om die reden de inreis van Saoedies niet blokkeert? Tuurlijk weet de haatpruik dit, maar hij bezondigt zich net zo wellustig aan een alternatieve realiteit als zijn wortelkleurige idool.

    Inderdaad: GA STEMMEN. Ook als geen enkele kandidaat jou geschikt lijkt om plaats te nemen in de Tweede Kamer: GA STEMMEN. Die Kamer wordt toch gevuld, of jij nu stemt of niet, maar door jouw stem kan er wel voorkomen worden dat er —net als in de VS— precies de verkeerde komt te zitten. Ook als je denkt dat toch elke politicus liegt en bedriegt: GA TOCH STEMMEN, want —zoals gezegd— die 150 stoelen worden hoe dan ook gevuld; eis je recht op om je invoed (hoe minimaal ook) te doen gelden. Veel minimale invloedjes maken vanzelf een grote. Dus: GA STEMMEN — het is wellicht nooit belangrijker geweest dan nu.

  2. […] En Schreeuwwitje? Die wil hem niet alleen navolgen. Schreeuwwitje heeft al laten weten dat hij Trump niet ver genoeg vindt gaan. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s