‘Lastercampagne tegen Telegraaf om woordkeuze asielplaag’

Geplaatst: 9 januari, 2017 in Blog, column
Tags:, , , , ,

Marianne Zwagerman krijgt ruim baan om uit te leggen dat koppen met woorden als ‘asielplaag’ heel normaal zijn. Dat dat moet kunnen. ‘Misselijkmakend,’ vond ze de mensen die op twitter ageerden tegen de ontmenselijking van mensen als u en ik met de hashtag ‘#StopXenofoobTelegraaf’

Het is om moedeloos van te worden. Voor de zoveelste keer voel ik me gedwongen de vergelijking te trekken met de joden die als ongedierte, als een plaagonder het nazi-regime werden vernietigd. We zullen moeten doorgaan met het aan de kaak stellen van haters die willen mogen haten. Die haatcampagnes ombuigen naar ‘Het slachtoffer zijn van een lastercampagne.‘ Godverdomme zeg, laat u zich geen zand in de ogen strooien. Asielzoekers zijn geen plaag, ze zijn mensen!

En vergeet dat nooit. Anders gaan er ongelukken gebeuren en zullen er doden vallen.

Hou vol, blijf waakzaam en ageer.

Naschrift: Er is een petitie gestart met het verzoek aan adverteerders om niet te adverteren in de Telegraaf. Ik verzoek u die te ondertekenen. 

reacties
  1. L schreef:

    Het is dat ik wèl een fatsoenlijk mens ben, anders zou ik vinden dat Marianne Zwagerman op een strontkar het dorp doorgereden moest worden.

  2. Bartje Meijer schreef:

    Helemaal mee eens. Fout in en na de oorlog.

  3. fonteindolfijn schreef:

    De rechtse windmolen blaast lastercampagne na lastercampagne de wereld in. Is je mening over zwarte piet de verkeerde en durf je dat te zeggen? En als je iets van de laster durft te zeggen dan noemen ze het “huilie huilie”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s