Vergiet op je pasfoto

Geplaatst: 1 augustus, 2016 in Blog, column
Tags:, , ,

Ik vind het prima zo’n vergiet op je hoofd. Ik weet het, het vergiet is bedoeld om de draak te steken met de islam. Bedoeld als racistische uiting. Nogmaals prima. Iedere instantie die je identiteitskaart wil zien of controleren kan dan meteen constateren dat je een racistische klootzak bent. Of een klootzak die mee wil doen met de racistische meute, dat kan natuurlijk ook.

Ik raad de rechter dan ook aan het verzet op te geven. En mensen die met een vergiet op het hoofd een pasfoto voor een identiteitskaart willen, toe te staan.

En als tegenprestatie zijn vergietdragers natuurlijk verplicht om hun vergiet te allen tijde in het openbaar te dragen.

Mocht men iemand betrappen met identiteitsbewijs met vergiet op de pasfoto, zonder dat de persoon zijn vergiet draagt, dan lijkt mij een fikse boete op zijn plaats. Een vergiet op je hoofd op je pasfoto is een racistische lust en als je dan weigert je vergiet in het openbaar te dragen ben je een stiekeme, laffe racistische klootzak. Of gewoon een laffe klootzak die gezellig mee wil doen, dat kan natuurlijk ook.

 

reacties
 1. Martijn schreef:

  “Ik weet het, het vergiet is bedoeld om de draak te steken met de islam. Bedoeld als racistische uiting.”, Het is echt voor het eerst dat ik deze beschuldiging lees. Ik weet jiet waar je hem vandaan hebt, maar hij klopt niet. Zoek maar even op de oorsprong van de Pastafarians en het Flying Spaghetti Monster. Succes.

  • defrysk schreef:

   Van oorsprong was het een ludieke actie. Maar dat was toen.

   • Henri Zwols schreef:

    De gedachte achter het vliegende spaghetti monster was en is veel meer dan een ludieke actie. Het gaat om het aan de kaak stellen van een relatie tussen kerk en staat. De geloofsrichting van die kerk/moskee/synagoge is niet het punt. En het ras van de gelovigen heeft er al helemaal niets mee te maken!
    Een seculiere staat hoort geen religie te erkennen (of te verbieden). De wet is voor iedereen gelijk, ofwel dat zou zo moeten zijn. De wetgever mag best hoofddeksels toestaan, wetende dat een deel van de bevolking daar prijs op stelt. Maar dan moet die regel wel voor iedereen gelden, niet alleen voor leden van een door de overheid erkende religie. Nogmaals: de overheid hoort geen religies te erkennen!
    Met vriendelijke groet, een lid van de kerk van het vliegend Spaghettimonster. (uit de overtuiging dat onze staat seculier moet zijn, niet als anti-Islam, niet uit racisme)

 2. L schreef:

  Dat hangt wel een beetje af van in welk land je dit doet. in de VS zou het anders liggen, aangezien je daar als gevaarlijke psychopaat wordt beschouwd als je geen christen bent.

 3. L schreef:

  In europa heeft expliciet atheïsme intussen – helaas – vaak met anti-islamitisch racisme te maken, maar in de VS ligt dat anders, met de sociale dwang tot christelijkheid.

 4. Mijnheer henque schreef:

  Je hebt het helemaal niet begrepen als je direct een anti-islam kaart meent te moeten trekken.

  • Bart schreef:

   Met alle respect, maar je kunt toch niet een vergelijking van een (1) aspect van FSM met een (1) aspect van de islam generaliseren tot een compleet anti-islam statement? De 8 liever-nietjes zijn even hard anti-christelijk… Het hele idee achter die vliegende spaghetti is om het fenomeen religie, in welke vorm dan ook, op de hak te nemen. En – altijd – satirisch bedoeld; zonder haat.

 5. Robert schreef:

  Ik moet zeggen dat ik dit toch wel een heel bijzondere conclussie vind. Waar het namelijk om gaat is namelijk “onder gelijke omstandigheden een gelijke behandeling” en echt niet veel meer dan dat. Het hoofddoekje is absoluut een factor, maar het keppeltje ook, net als alle andere gedragen religieuze symbolen. Een tweede punt is het vertegenwoordigd zijn als groep. Moslims kunnen als groep optrekken en zodoende rechten afdwingen, Joden kunnen dat ook, Christenen kunnen dat ook, maar Atheisten kunnen dat niet. Dat is een ongelijkheid die in de hedendaagse maatschappij geen plaats meer mag hebben en daarom Pastafrianisme, nu kunnen Atheisten ook als groep bepaalde rechten afdwingen. Dat we dit voornamelijk gebruiken om het belachelijke van geloof in zijn algemeenheid aan te tonen is wat dat betreft ons goed recht, want een hoop gelovigen gaan er ook nogal prat op dat wij ongelovigen over het algemeen maar minderwaardige mensen zijn.
  Wij atheisten willen gewoon hetzelfde behandeld worden als de gelovige medemens, is dat teveel gevraagd?
  En dat extreem rechtse hufters dit misbruiken om hun racisme te spuien is triest, maar dat komt in de beste families voor. De gevreesde terroristen uit het midden oosten gebruiken de Islam. De orthodoxe Joden gebruiken hun geloof in een poging om extreme waarden door te drukken in Israel en laten we de diep gelovige Christen niet vergeten, want die kunnen er ook wat van. Extremisten zijn erg goed in het misbruiken van vrij algemene waarden voor hun eigen doeleinden en dat is echt niet afhankelijk van welk geloof dan ook.
  Maar goed, ik zal wel uit mijn racistische nek lullen, want ik ben Pastafari.
  Oh en bovenstaande is redelijk persoonlijk hoor, dat is het mooie van Pastafari zijn, een ieder is vrij om er zijn eigen invulling aan te geven 🙂

 6. Bart schreef:

  Het spijt me zeer, maar het FSM, met bijbehorend vergiet, is een satire op _iedere_ godsdienst. De 10 geboden worden bijvoorbeeld expliciet gepersifleerd. Anti-islamitische sentimenten zijn zeker een issue in NL, maar dit is er niet een van. Als je dat toch zo ziet, zegt dat meer over je eigen blik op de wereld dan over degene die het vergiet draagt.

 7. Baukje schreef:

  Ik vond de verzonnen religie (maar welke godsdienst is dat eigenlijk niet?) Xzemenisme al een mooie reden tot introspectie, maar de Flying Spaghetti Monster-beweging pakt de handschoen die de verbitterd geworden conservatieve geloven geworpen hebben, wel heel mediageniek op. Hulde. En ook goed dat je op je leuke blog daar discussieruimte voor laat. Ik blijf je volgen hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s