De regendruppel die niet durfde

Geplaatst: 7 mei, 2016 in Blog, Fictie

De wolk werd te zwaar om te blijven zweven in de lucht. Weerbarstig stuurde de wolk alle regendruppels uit zijn lijf. De regendruppels sprongen in groten getale als een fikse hoosbui naar beneden. Er was echter een regendruppel die niet durfde. Hij was nieuw en was nog nooit uit een regenwolk gesprongen. Maar de wolk was onverbiddelijk en gaf de regendruppel een duw.

De regendruppel tuimelde naar beneden en deed alles om zijn drup bijeen te houden. Doodsbang zag hij hoe het aardoppervlak razendsnel naderde. De regendruppel sloot zijn ogen om niet te hoeven meemaken hoe hij uiteen zou spetteren op het koude, kille aardoppervlak.

De druppel viel in een waterplas en hij voelde hoe hij na de val omhoog stuiterde uit de waterplas. Hij leefde nog! De waterdruppel hield zijn hebben en houden bij elkaar en wist uit de plas te ontsnappen. Hij hing nu als een dauwdruppel aan een grasspriet en waande zich veilig.

Echter, de zon begon te schijnen en de druppel voelde hoe hij kromp, verdampte. Op een zeker moment was de druppel veranderd in een vochtdeeltje dat zweefde in de lucht, licht als een veertje. Het vochtdeeltje was opgelucht dat het nog steeds leefde en niet was verdwenen door de zonnewarmte. Maar het werd avond en alles koelde af.

Het vochtdeeltje werd daardoor weer zwaarder en zwaarder en hij veranderde in een echte dauwdruppel. De dauwdruppel keek om zich heen en zag hoe hij samen met alle andere dauwdruppels als natte sterren glinsterden in de maneschijn. Wat was hij nu mooi!

De volgende ochtend verdampte de dauwdruppel weer tot een vochtdeeltje. Maar het was niet bang meer, het wist dat het niet zou verdwijnen en zou blijven bestaan. De zon scheen zo hard dat het vochtdeeltje hoger en hoger ging zweven, zo hoog dat het in een koele wolk terecht kwam.

Langzaam veranderde het vochtdeeltje weer in een regendruppel. En zoals dat met wolken gaat, werd de wolk te zwaar en moest hij alle regendruppels uit zijn lijf sturen. En de regendruppel die de vorige keer niet durfde te springen stond nu vooraan in de rij en was de eerste druppel die op de grond viel tijdens een regenbui bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s