Karatetrapleed

Geplaatst: 18 april, 2016 in Blog, column, Dingen van de dag

U heeft er vast wel eens van gehoord; niet kunnen bewegen tijdens een droom, een handig mechanisme waardoor u in uw dromen de meest geweldige avonturen kunt beleven zonder uit uw bed te rollen dan wel uit het raam te springen. En dat werkt meestal perfect. En soms niet. Slaapwandelaars kunnen daarvan meespreken.

Nu ben ik geen slaapwandelaar. Ook sla ik mijn vrouw niet in mijn slaap. Ik lijd aan een zeer onderbelichte slaapstoornis: Karatetrappen uitdelen in mijn slaap.

Soms gaat het fout met mijn voeten. Dat komt omdat ik in mijn dromen regelmatig een volleerd karatespecialist ben, niveautje Bruce Lee schat ik. Het is best fijn om in je dromen een tegenstander met een volleerde karatetrap uit te schakelen. Zolang je voeten en benen aan je lijf maar niet meedoen.

Mijn hond slaapt graag aan het voeteneind van mijn bed. En u raadt het al. Ik ben wel eens wakker geworden van mijn hond die piepend en jankend als een malle door de slaapkamer rent omdat hij zojuist een perfecte karatetrap van mij heeft mogen ontvangen. Maar het kan nog veel erger.

Want tegen een hond schoppen is vervelend, maar doet in tegenstelling tot de hond, mij geen pijn. En vannacht was het weer zover. Ik deelde een karatetrap uit aan mijn gedroomde vijand. Recht voor zijn raap!

Ik schrok wakker van een harde knal en een pijnlijke grote teen. Ik had, zo hard als ik kon, een karatetrap uitgedeeld. Tegen de muur wel te verstaan. En een muur is in tegenstelling tot mijn hond, niet zacht, geeft niet mee en stoort zich totaal niet aan mijn karatetrap.

Kermend van pijn greep ik naar mijn teen, en schreeuwde zo zachtjes mogelijk auwauwauw!

Toen ik vanmorgen wakker werd deed mijn teen nog steeds zeer. En mijn hond wist het. Ik zweer het je, hij gniffelde, recht in mijn gezicht. En staarde naar de riem. Want mijn hond moet uit en wil uit. En ik kom mijn verplichtingen na.

Met een pijnlijke teen is het lastig hond uitlaten. En mijn hond trok daarom extra hard aan de riem. Hij nam wraak op de karatetrappen die ik aan hem uitgedeeld had. En vertelde aan iedere hond die hij tegenkwam wat mij overkomen was. En alle honden huilden van het lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s