Joris en de wassende maan

Geplaatst: 12 april, 2016 in Blog, Fictie

Joris werd wakker van geklop op het slaapkamerraam. Joris had op school geleerd je ouders te waarschuwen als er in de nacht iets raars gebeurde, maar Joris waarschuwde zijn vader maar niet want dan moest hij morgen voor straf na het afwassen en stofzuigen zonder eten naar bed.

Joris schoof het gordijn voorzichtig opzij; het was de wassende maan die bij Joris aanklopte: ‘Of Joris zijn rug wilde boenen.’ De wassende maan gaf Joris een borstel waarmee hij zijn rug kon boenen.’Wat zijn dat voor bulten en deuken op je rug?’, vroeg Joris. De wassende maan legde Joris uit dat hij psoriasis had en dat hij zich daarvoor een beetje schaamde. ‘Vandaar dat je mijn rug nooit kan zien,’ legde de wassende maan uit.

Joris probeerde de wassende maan te troosten en boende de rug van de wassende maan extra schoon. Joris boende zo hard dat de schilfers van de rug van de wassende maan als sneeuw om hem heen viel. De wassende maan kreunde zachtjes, blij als hij was van die jeukende schilfertjes verlost te worden.

Na de borstelbeurt bedankte de wassende maan Joris hartelijk. Joris beloofde dat hij niemand iets zou vertellen over de psoriasis op de rug van de maan. Joris veegde alle schilfertjes van de rug van de maan netjes op en deed ze in de prullenbak. De wassende maan stond alweer hoog aan de hemel en waste en waste zich tot hij weer helemaal schoon en vol was.

Dag wassende maan! Dag Joris!

Landscape_Full_Moon_Reflection_1680x1050

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s