Joris bevrijdt de buurman

Geplaatst: 27 maart, 2016 in Blog, Fictie

De boom van buurman was omgewaaid en Joris vond dat reuze interessant. ‘Dat wind zoveel kracht kan hebben,’ mijmerde Joris. Toen hoorde Joris gekreun, onder de boom, laag bij de grond. ‘Hallo Joris,’ hoorde Joris buurman verontschuldigend zeggen, ‘kun je me helpen?’

Joris keek eens goed naar de plek waar hij de stem van buurman vandaan hoorde komen. Toen zag Joris dat de omgewaaide boom buurman in de grond had gedrukt; alleen zijn hoofd kon je nog zien. ‘Als een hamer die een spijker in een plank slaat,’ bedacht Joris.

‘Er ligt een bijl in mijn garage, daarmee kun je de boom in stukjes hakken, en daarna kun je me met de schop uitgraven,’ zei buurman, ‘vlug, voor het te laat is en ik mijn laatste adem uitblaas.’ Joris kweet zich van zijn taak en hakte dat het een lieve lust was.

Na drie uur en drie kwartier had Joris het hoofd van de buurman bevrijd. Maar Joris zag ook dat het bevrijde hoofd helemaal paars was geworden en dat buurman zijn laatste adem had uitgeblazen.

Kordaat ging Joris tegenover buurman liggen om hem mond-op-mondbeademing te geven. En met succes. Na een paar minuten begon buurman weer te ademen en kreeg buurman weer een beetje kleur op zijn gezicht. Vlug haalde Joris de schop uit de garage om buurman verder uit te graven en zijn leven te redden.

Toen Joris thuiskwam was het al laat. Te laat om eten te koken en te laat om af te wassen. Gelukkig lag zijn vader te snurken voor de tv waarop enkele dames in hun blootje op en neer sprongen. ‘Pinup Club.’ 

superthumb

Joris ging slapen en dacht aan buurman en de omgewaaide boom. Even later droomde Joris van een omgewaaide boom die een meisje in de grond had gedrukt. En dat hij haar met heel veel mond-op-mondbeademing het leven redde.

reacties
  1. Drs Dré schreef:

    Doet me denken aan ‘Fen Hall’ van Ruth Rendell in ‘The New Girlfriend’ and other stories.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s