Kinderen zijn altijd het slachtoffer

Geplaatst: 25 januari, 2016 in Blog, column
Tags:, , ,

kinderenToen ik las dat Europese kinderombudsmannen zeggen dat de situatie voor kindervluchtelingen rampzalig is dacht ik: ‘Wat had je dan gedacht.’ Immers, kinderen zijn altijd de klos. Ze zijn volledig afhankelijk van hun ouders en andere volwassenen om te kunnen en te leren overleven.

Wat denk je van die idioot die met zijn peuter op de arm een vrouw uitschold omdat hij vond dat alle azc’s dicht moeten en alle vluchtelingen het land uit moeten. Het kind huilde bittere tranen om zoveel haat en het geschreeuw van zijn vader. Wat moet er van dat kind worden? Kinderen zijn altijd het slachtoffer.

wildersmetkindWat te denken van ouders die vinden dat hun kinderen beveiligd moeten worden als ze naar school gaan omdat er een azc in de buurt is. Vanwege geweld en verkrachtingen die in de xenofobe hoofden van de ouders rondspoken. Wat moet er van die kinderen worden?

Kinderen leren zo te haten. Kinderen leren het land te haten waar ze naartoe gevlucht zijn. Kinderen leren vluchtelingen te haten omdat hun ouders hen dat geleerd hebben. Kinderen die in de toekomst op u en mij moeten passen omdat we oud en versleten zijn. Verzorgd worden door een voormalig kindervluchteling. Verzorgd worden door een dame die ooit op de arm van haar schreeuwende vader zat. Begrijpt u wel.

Kinderen zijn altijd het slachtoffer. En zullen later nieuwe slachtoffers maken.

Bron: NOS buitenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s