Joris heeft een kinderwens

Geplaatst: 15 december, 2015 in Blog, column, Fictie

Op een zeker moment voelde Joris dat hij iets miste in zijn leven; Joris wilde een kind. Helaas was Joris niet getrouwd, had Joris geen vriendin en was Joris niet echt goed in de omgang met dames. Voor Joris bleef het bij dromen en wensen. Het werd zelf zo erg dat Joris iedere ochtend verdrietig wakker werd omdat hij geen kinderen had.

Op een goede ochtend werd Joris misselijk tijdens het tandenpoetsen. En de volgende ochtend weer, enzovoort. Omdat Joris zich zorgen maakte, ‘misschien een buikgriep?’, besloot Joris een bezoekje aan de dokter te brengen.

Na een kort onderzoek keek de dokter Joris een beetje verbaasd aan:’ U bent zwanger, ongeveer 3 weken. Helaas zal de zwangerschap beëindigd moeten worden omdat u geen baarmoeder heeft waarin de vrucht kan groeien.’ Joris had zo krachtig een kind gewenst dat hij daadwerkelijk zwanger was geworden.

Joris haalde de krant. Een klein bericht in De Telegraaf. En dat was maar goed ook, want niemand nam De Telegraaf serieus en niemand viel Joris lastig met vragen over zijn kinderwens en zijn zwangerschap.

Een keer per week gaat Joris naar het graf van zijn kind om er een traantje te plengen. Gelukkig heeft Joris geen kinderwens meer. Maar verdrietig is hij nog steeds. En heel hard wensen durft hij niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s