Joris mag niet meer liken

Geplaatst: 8 november, 2015 in Blog, column
Tags:, , , ,

Joris was een fervent liefhebber van Facebook. Hij kon geen genoeg krijgen van liken en geliked worden. Zijn vriendin was ook een liefhebber. En samen liketen ze elkaar tot ze een ons wogen. Maar op een dag ging het helemaal mis. Het was op de dag dat het internet bij Ziggo uitviel en niet bij KPN.

machine-gun-facebook-like1-5466515002508Joris wist dat zijn vriendin op een like van hem zat te wachten en Joris wist dat zijn vriendin bij KPN internette. En Joris zat bij het vermaledijde Ziggo. Joris had geen mobieltje en bij de buren vragen om een like aan zijn vriendin te geven durfde hij niet. Zijn buren waren namelijk van de PVV en hadden een hekel aan Joris die meer linksig was. Bovendien liketen ze hele andere dingen dan Joris zoals ‘AZC-NEE!’ en ‘MINDER MINDER MINDER!’

De volgende dag, na een slapeloze nacht waarin Joris woelde, draaide en droomde over Ziggo-monsters, deed het internet van Ziggo het weer. Joris haastte zich online om alles te liken wat zijn vriendin had gepost. Maar het was al te laat. Joris was ontvriend, Joris kon niet meer bij de posts van zijn vriendin komen: ‘HET WAS UIT MET HET LIKEN! HET WAS UIT MET ZIJN VRIENDIN!’

Joris probeerde nog zijn vriendin via Twitter op andere gedachten te brengen maar ook die poging liep spaak. Zijn vriendin had hem geblokkeerd en bovendien zat ze achter een slotje.

Stilletjes deed Joris de klep van zijn laptop dicht en hij huilde bittere tranen; hij huilde hard en zachtjes tegelijk, net als vroeger, toen internet nog niet bestond, zijn vader nog leefde en Joris nooit goed genoeg was voor wat dan ook.

Joris heeft geen Twitter meer en ook Facebook heeft hij in de ban gedaan. Hij zit nu op een internetforum voor mensen die slechte ervaringen hebben met Twitter en Facebook. Hij heeft contact met een leuk meisje dat opeens niet meer geliked werd door haar ex-Facebook-vriend. En Joris vindt dat heel gemeen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s