Max Verstappen verhuist naar Monaco

Geplaatst: 5 november, 2015 in Blog, column
Tags:, , , , , , ,

maxverstappenMax Verstappen verhuist naar Monaco. En inderdaad, Max hoeft dan vrijwel geen belasting (meer) te betalen. ‘Amper achttien jaar oud en nu al belasting ontduiken!’, zou je als azijnpisser kunnen roepen. Persoonlijk vind ik het prima. Beter dat dan een schimmig postbusbedrijf (Apple, Starbucks) dat in Nederland meer belasting ontduikt dan Max ooit zal verdienen.

Volgens de krant heeft ING vorig jaar belangrijke onderdelen van een wet geschreven die Nederlandse banken fiscale aftrek geeft voor coco’s, een nieuw type obligatielening. De wet zou de banken een belastingvoordeel opleveren van 350 miljoen euro per jaar.

U leest het goed. Daar is geen woord Spaans bij.

En Max Verstappen verhuist naar Monaco. Om in het relatief klein te doen wat de Nederlandse staat in het groot doet: Sjoemelen met belasting. Hoewel, Max sjoemelt niet, hij gaat gewoon verhuizen.

En al dat gesjoemel wordt afgeschoven op onschuldige burgers die het al niet breed hebben. Geen wonder dat de regering niet of nauwelijks ingrijpt bij xenofobe demonstraties. Geen wonder dat de Nederlandse regering olie op het xenofobe vuur gooit met ‘sober opvangen’ en ‘containerwoningen.’

Stel je voor zeg, dat je als Nederlander ontdekt dat de Nederlandse staat je naait waar je bij staat. Dan zijn de rapen pas echt gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s