Schreeuwers

Geplaatst: 25 oktober, 2015 in Blog, column
Tags:, , , , ,

the screamDat angst een slechte raadgever is wijd en zijd bekend. Angst doet het bewustzijn vernauwen, maakt onrustig en kan tot paniek leiden. Met alle gevolgen van dien.

Houdt u daarom het hoofd koel als u de berichten leest over de vluchtelingen uit Syrië. Het zijn over het algemeen mensen als u en ik. Ze kunnen weliswaar een ander geloof hebben, een andere taal hebben en een tintje hebben, maar dat betekent niet dat, zoals de PVV en andere angst- en haatzaaiers u willen doen geloven, ze uw dochters komen verkrachten, bij u aan de deur komen om Allah te brengen, uw cultuur komen afpakken, uw baan komen afpakken, u de armoede injagen of uw kop komen snellen.

Nee, de vluchtelingen zijn veelal meer dood dan levend gearriveerd met een bootje aan de Europese kusten van de Middellandse Zee om aan oorlogsgeweld te ontkomen.

Mocht u het raar vinden dat de vluchtelingen veelal een mobieltje bij zich hebben, vraagt u zich dan af wat het eerste is wat u zou doen als u moet vluchten voor een oorlog. Als het antwoord is dat u als eerste uw mobieltje weggooit, mag u het raar vinden.

Als u weer eens mensen ziet die met verwrongen gezichten ‘azc-nee!’, schreeuwen, denkt u dan even na. Die schreeuwers willen u bang maken. En als die schreeuwers u niet bang maken met hun geschreeuw, komen ze u wel bang maken met geweld, bakstenen en dreigbrieven waarin staat dat ze weten dat u mooie dochters heeft.

En stelt u zich eens voor, zo’n xenofobe tokkie die verkering heeft met uw mooie dochter, is dat geen nachtmerrie?

reacties
  1. Goed gezegd, ik had het niet beter kunnen verwoorden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s