Raad Purmerend, weet u wat u toestaat

Geplaatst: 13 oktober, 2015 in Blog, column
Tags:, , , , , ,

PurmerendPurmerend had een kans om paal en perk te stellen aan het geweld van de xenofobische, vuurwerkbommen gooiende hooivorkenbrigades, maar helaas, de raad gaf toe, de raad stond het toe: Geen azc in Purmerend. Een besluit gebaseerd op angst voor gewelddadige protesten. Geen geweld van oorlogsvluchtelingen uit Syrië, nee geweld van roomblanke fascisten en eenvoudige Nederlanders die zijn opgestookt door de media,  de politiek en ‘Want het staat in Facebook!’

En om de ultrarechtse kiezer niet voor het hoofd te stoten moeten mensen die de vluchtelingenstatus hebben verworven in containers gaan wonen, want ze mogen geen voorrang krijgen op het verwerven van een sociale huurwoning. Die voorrang is vanaf nu voorbehouden aan ‘echte’ Nederlanders. Vanaf nu moeten vluchtelingen leven van een inkomen dat lager is (moet zijn) dan het bijstandsniveau. Zolang ze maar slechter af zijn dan de Nederlandse bijstandstrekker.

Geert Wilders kan tevreden zijn. Laffe en opportunistische politici kussen zijn kont. Hooivorkbrigades krijgen invloed op het (gemeente)beleid. Ik zie het met lede ogen aan. Ooit was was Nederland een gidsland, vooruitstrevend en tolerant. Nu is Nederland wederom een gidsland aan het worden, maar dit keer voor fascisten en xenofoben.

Advertenties
reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s