Insomnia Slayer

Geplaatst: 11 september, 2015 in Fictie

Beestjes van allerlei soorten leken zich een weg te willen zoeken in mijn verstand. Het geluid van insecten ritselde in mijn oren. Een zwarte vogel zette haar poten vast in mijn voorhoofd en maakte zich klaar voor een sappig maaltje oogbal. Ik was niet bij machte mijn ogen te sluiten. Ik wist dat ik hallucineerde, maar ik wist ook dat ik gek werd. Een schim verscheen aan het voeteneind van mijn bed. Een vraag golfde door mijn lijf: ‘Of ik wilde slapen.’ Natuurlijk wil ik slapen idioot, ik word gek!

De schim raakte me even aan. Ik ervoer een golf van rust: ‘Meer van dat!’ De schim legde me uit dat ik voortaan heerlijk zou slapen, mits ik hem ‘toeliet.’ Ik vroeg me af wat hij daarmee bedoelde maar ik ging natuurlijk akkoord. Alles voor een nachtje lekker slapen!

Het voelde als een rimpeling, een zachte aanraking, een tedere omhelzing. Meer van dat! Ik viel in slaap, een diepe, diepe slaap. En ik voelde hoe een onzichtbare hand me meenam op reis. Ik stond voor een huis. Er brandde licht in het huis.

Een man sloeg zijn vrouw. Ik voelde hoe ik uitgenodigd werd een eind te maken aan dit tafereel. Het geschreeuw in huis was zo luid dat ik zonder opgemerkt te worden de achterdeur kon intrappen. Ik stond in de keuken. Op het aanrecht stond een messenblok. Ik voelde de drang om een mes uit het blok te trekken. Dan gelijk maar de grootste.

Toen ik zijn keel doorsneed genoot ik. Ik walgde van mezelf toen hij dood neerviel. Maar ik genoot nog meer. Het bloed, de doodsstrijd, het gorgelen… Ik kwam klaar. Een natte vlek in mijn broek. De vrouw schreeuwde, ze schreeuwde zo hard dat ik wakker schrok. Een natte droom.

Met het bebloede mes in mijn hand wandelde ik naar de badkamer. Ik waste mijn geslacht en deed schoon ondergoed aan. Het keukenmes spoelde ik af. Ik besloot het mes te bewaren. Ik ga ze verzamelen. Want ik voelde dat er meer messen zouden volgen. Veel meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s