De dood in de pot

Geplaatst: 15 augustus, 2015 in Fictie

Hij reisde graag met het openbaar vervoer, al was het maar om alle gesprekken af te kunnen luisteren die rond hem plaatsvonden. Hij genoot van de onnozelheid van het gemiddelde gesprek. Zo stapte hij op een druilerige donderdagavond, koopavond, in de bus naar de stad. Hij nam plaats achter twee kwekkende huisvrouwen, ze kwekten over het huishouden, de kinderen, hun man, de buren en God mag weten wat al niet meer. De man verkneukelde zich om zoveel onnozelheid en zoog zich vol met een zelfgenoegzaam superioriteitsgevoel.

Echter, op een zeker moment voelde de man een steek in zijn hart en het was alsof een obees persoon op zijn borstkas was gaan zitten. En hij verafschuwde obese personen. Zijn adem stokte, en het werd stil, doodstil. De twee kwekkende huisvrouwen zwegen en keken om. De man schrok van de twee kwekkende huisvrouwen; de een had een gigantische kippenkop, vurige ogen en een puntige snavel. De andere huisvrouw had een harige rattenkop met overmaatse, vlijmscherpe tanden.

De man schrok, maar kon door de toestand waarin hij verkeerde niets doen. De kippenkop pikte zijn ogen uit en de rattenkop vrat zijn vingers, kleren en al wat restte van zijn lijf op. De man voelde hoe hij doodging en hij zijn lijf verliet, hij keek toe zijn lijf werd opgepeuzeld. De buschauffeur stopte de bus vanwege het gekrakeel en kwam een kijkje nemen. De buschauffeur stampte met zijn hoeven en zwaaide vervaarlijk met zijn staart: ‘of het een beetje zachter kon!’ De dames beloofden het zachtjes aan te doen, de buschauffeur kon zijn reis voortzetten en hij arriveerde op het eindstation. Een eindstation dat de inmiddels morsdode man niet kende.

De man zag hoe de dames hem volledig hadden opgevreten maar zijn hersenen en oren intact hadden gelaten. Hij zag hoe zijn hersenen en oren in een flinke glazen pot werden gedaan en op sterk water werden gezet. Hij zag dat zijn ingemaakte hersenen en oren naar een school werden gebracht. Een huishoudschool vol kwekkende meisjes, juffen en meer van dat soort. Hij zag dat de twee kwekkende dames les gaven op de huishoudschool. Hij zag hoe de pot met zijn verstand in een klaslokaal werd gezet vol kakelende en kijvende meisjes.

Op dat moment voelde de man hoe hij in de pot gezogen werd; hij was niet langer uitgetreden. Zijn zicht werd hem ontnomen maar gelukkig was zijn verstand nog intact, evenals zijn gehoor. Zijn gehoor was beter dan ooit en iedere dag hoorde hij de gesprekken aan van de meisjes, iedere dag ergerde zijn verstand zich aan het gekeuvel en gekijf dat zijn oren moesten aanhoren. Op een dag werd het hem teveel en verloor hij zijn verstand. Maar niet zijn oren.

reacties
  1. Darling Doormat schreef:

    Ware bedlectuur, Frysk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s