Joris heeft lekkere trek

Geplaatst: 11 augustus, 2015 in column, Fictie

U kent het geluid misschien wel, obsceen en dwingend, luid en onverbiddelijk. Het geluid van uw maag als u trek heeft, honger, hoorbaar aan de overkant van de straat. Joris hoorde het geluid, niet aan de overkant van de straat, maar in zijn lijf. Hij hoorde het terwijl hij keek naar een opgeschoten jongen die een patatje at, uit een plastic bakje met aanhangsel, een extra vakje voor de toevoegingen, zoals daar zijn mayo, ketchup, mosterd, uien en pindasaus.

patatjeToen de jongen zijn maaltijd genoten had, gooide hij het bakje niet zoals het hoort in de afvalbak, nee hij liet het achteloos vallen als onaanraakbaar goed, besmet en vies. Wonder boven wonder was het bakje niet ondersteboven gevallen. Joris, inmiddels bedreven in het daklozenbestaan, raapte het bakje achteloos op, alsof hij het zelf per ongeluk had laten vallen, en van plan was het netjes in een afvalbak te gooien.

Opzichtig en met opgeheven hoofd lepelde Joris met zijn wijsvinger de restjes toevoeging uit het aanhangsel van het bakje. Daarna keek hij nog even om zich heen, alsof hij iets wilde bewijzen en liet het bakje vallen, in de afvalbak waar het hoorde. De maag van Joris was iets tot rust gekomen en wachtte geduldig op zijn volgende snack. ‘Maar die is alleen voor de lekkere trek,’ troostte Joris zichzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s