Joris en de getinte mannen

Geplaatst: 6 augustus, 2015 in column, Fictie

getintemanHet kon niet uitblijven, Joris raakte in zak en as, uitgemergeld en platzak. Er was niemand die hem hielp. Op een dag naderden er, tot overmaat van ramp, terwijl Joris in arren moede een dutje probeerde te doen in een portiek, een viertal getinte mensen, met baard en al. Ze keken Joris streng aan. Joris schrok: ‘Wat nu?’ Joris was te zwak om te vluchten en besloot het leed dat hem aan zou worden gedaan over zich te laten komen.

De vier mannen raadpleegden elkaar in rappe Arabische taal, onverstaanbaar en eng. Je begrijpt, Joris stond doodsangsten uit en wachtte op de eerste klappen. Een van de mannen, hij droeg teenslippers, sprak Joris aan met een accent waarvan je alleen maar kon huiveren: ‘Wat doe je hier?’ Joris stamelde iets wat het meest op, ‘doet u me alstublieft geen pijn,’ leek.

De getinte mannen keken elkaar aan en spraken wederom enge Arabische woorden met elkaar. ‘Je bent vies,’ zei een van de getinte mannen terwijl hij Joris met vurige ogen aankeek. Joris kromp ineen: ‘Nu zul je het hebben.’ De getinte man met de langste baard draaide aan het slot van de deur in de portiek, ‘kom binnen voor eten en drinken, maar eerst onder de douche.’

Een uur later stond Joris, opgefrist en met gevulde maag weer buiten met vijf euro voor een slaapplek. ‘Niet veel, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken,’ bedacht Joris wijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s