Joris zoekt een slaapplek

Geplaatst: 4 augustus, 2015 in Fictie

Die dag besloot Joris een slaapplek te zoeken buiten de stad, even weg van alle drukte. Gewapend met een plastic tasje met boterhammetjes met niks en een plastic fles kraanwater wandelde Joris naar het platte land. In de lucht begon het te rommelen en te flitsen. Joris zag dat er een onweersbui op komst was. Joris had op school geleerd nooit onder een boom te schuilen maar in een greppel te gaan liggen als het onweerde. En dat deed Joris dan ook.

stofzuigerStilletjes lag Joris in de greppel, wachtend op wat ging komen. En Joris viel in slaap, en sliep en sliep. Hij droomde van zijn lieve pappa voor wie hij boodschappen deed en eten kookte. Joris droomde dat hij aan het stofzuigen was, en de stofzuiger maakt herrie, steeds meer herrie, tot hij ontplofte. Joris schrok wakker en voelde regendruppels op zijn gezicht, hoorde gerommel in de verte en zag lichtflitsen boven zich.

Gelukkig waaide de bui vlug over en werd Joris nauwelijks nat. Hij viel weer in slaap en droomde verder over het verzorgen van zijn vader; even afwassen en opruimen. Joris droomde over zijn bedje waarin hij stilletjes huilde om zijn vader die het zo moeilijk had, zijn vader die hij steeds tot last was, zijn vader die nu dood was.

De volgende ochtend werd Joris wakker van het geluid van een tractor. Joris keek op, een tractor met erachter een zwiepende maaimachine kwam recht op hem af . Joris haastte zich uit de weg, de boer op de tractor schold hem uit en zijn hond rende achter Joris aan. Joris vluchtte en probeerde over de sloot te springen, maar je raadt het al, zonder polsstok gaat dat niet.

Kletsnat stond Joris op het fietspad. Met eendenkroos in zijn haar en kikkerdril op zijn kleren. Zijn boterhammetjes waren kletsnat en oneetbaar, zijn fles met kraanwater dreef in de sloot. Het kaartje van de gemeente was van hard plastic en intact; misschien dat hij wat geld in het gemeentehuis kon krijgen na al dat leed. Joris bofte want het was mooi weer en hij kon, hoewel hongerig en dorstig, onderweg naar het gemeentehuis mooi opdrogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s