Gefermenteerde stinkdierkliervocht

Geplaatst: 29 juli, 2015 in Blog, column, Fictie

Waar ik nu woon leven stinkdieren, hier beter bekend als ‘skunks.’ Als stinkdieren sproeien geven ze een sterke geur af. De stinkdieren die ik tot nog toe heb mogen ruiken waren allen aangereden. Je begrijpt dat, als zo’n dier tot deurmat wordt gepromoveerd, er vrij veel geurstof vrijkomt. Toen mijn vrouw tijdens een autorit voor het eerst: ‘I smell skunk,’ tegen me zei, was ik lichtelijk verbaasd. Al wat ik rook was de geur van een pittig Nederlands bakje koffie. Ik vond het vooral een sterke geur, niet echt vies. Laatst rook ik een stinkdier in de buurt van een Tim Hortons.

Nu is Tim Hortons een plek waar je een bekertje koffie kan halen. De hoeveelheid mensen die hier ’s morgens, ’s middags en/of ’s avonds als een zombie koffie halen om thuis op te drinken zijn niet te tellen. Ik verbaas me er iedere dag over dat mensen dagelijks een wandeling of een ritje naar Tim Hortons maken voor een beker koffie al dan niet met een bagel en/of doughnut en ander snoepgoed. Het is een ware industrie. Maar dit terzijde.

Ik besloot de geur van stinkdier te volgen naar de bron, een schuur achter de Tim Hortons. Ik nam een kijkje binnen. U raadt het al, het was een stinkdier-melkerij. Uit de klieren van de stinkdieren werd vocht getapt. Het vocht werd in vaten gedaan en opgeslagen om later, als het voldoende gefermenteerd is te distribueren naar andere Tom Hortons.

De man die me de rondleiding gaf wist me te vertellen dat gefermenteerde skunkkliervocht het geheime ingredient van Tim Hortons koffie was: ‘Het was een  Nederlandse Chemicus die Tim Hortons wees op de speciale eigenschappen van stinkdierkliervocht. Mijnheer Egberts gebruikt het ook in zijn eigen melange voor de Nederlandse markt.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s