Joris raakt te water

Geplaatst: 26 mei, 2015 in Fictie

Om redenen die er volstrekt niet toe doen raakte Joris te water. Terwijl Joris naar een peilloze diepte zonk, vroeg een koffervis of hij nog bagage had. Joris gaf de koffervis zijn schooltas in bewaring en als beloning mocht de koffervis het laatste boterhammetje uit zijn broodtrommeltje oppeuzelen. ‘Waar gaan we naartoe?’ vroeg de koffervis beleefd. ‘Joris legde uit dat hij geen idee had waar hij naartoe ging en dat hij hier nooit eerder geweest was.

verzopen‘U loopt blauw aan,’ zei de koffervis bezorgd, ‘en u hebt geen kieuwen, misschien hoort u hier niet?’ Maar Joris was inmiddels buiten bewustzijn en hoorde de koffervis niet meer. De koffervis alarmeerde met zijn antennebaarsje een paar dienstdoende loodsmannetjes: ‘Help!‘ Joris was al zo ver heen dat hij paradijsvisjes begon te zien, met recht een bijna-verdrinkervaring.

Twee ballonvissen duwden Joris omhoog en gaven hem mond-op-mondbeademing tot zijn hoofd weer boven water was. Een sidderaal bracht het hart van Joris met een paar ferme stroomstoten weer op gang. De paradijsvisjes vertelden Joris dat hij terug moest naar het aardse, dat zijn tijd nog niet gekomen was en hij nog vele jaren op zijn lieve pappa moest passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s