Joris is bezeten

Geplaatst: 2 mei, 2015 in column, Fictie

Het was een warme, broeierige nazomermiddag. Joris kwam, om redenen die er niet toe doen, bijzonder vermoeid thuis. Hij ging dan ook direct naar bed om aldaar, vrijwel meteen, in een diepe slaap te vallen. Zijn vader kwam niet veel later thuis, dodelijk vermoeid van zijn besognes in het café verderop. Hij zag gelijk wat er aan de hand was; Joris was niet aan het afwassen, stofzuigen en/of het eten koken. Hij probeerde Joris nog wakker te maken maar vergeefs, Joris sliep en bleef slapen. De vader van Joris had dit nog nooit meegemaakt en, bezorgd als hij was deed hij wat iedere katholieke vader zou doen: Hij belde mijnheer pastoor want Joris was bezeten, dat kon niet anders.

999Mijnheer pastoor bond Joris vast op zijn bed om te voorkomen dat hij zou gaan zweven en andere enge dingen zou doen die bezeten mensen doen. Mijnheer pastoor prevelde iets onverstaanbaars alvorens hij Joris wakker schudde met de woorden: ‘Ga terug satan, naar de duistere krochten van de onderwereld waar je vandaan kwam!’ Joris schrok wakker en schreeuwde het uit: ‘Help, maak me los!!’ ‘Hij is inderdaad bezeten,’ zei mijnheer pastoor wijs en schudde hard aan het lijf van de bezeten Joris, die beefde van angst en verwarring.

‘Het is gedaan,’ zei een schorgeschreeuwde mijnheer pastoor na enkele uren duiveluitdrijving, ‘hij slaapt nu.’ ‘Kan hij morgen weer afwassen en koken?’, vroeg de vader van Joris bezorgd. Mijnheer pastoor knikte.  En jij moet zeven keer zeven dagen zeven keer zeven rozenkransjes bidden voor je zoon. ‘Doe ik,’ zei de vader van Joris en hij bedankte mijnheer pastoor. De volgende dag was Joris weer aan het afwassen en koken. Aan de zeven maal zeven zeven dagen zeven maal zeven rozenkransjes is de vader van Joris tot op de dag van vandaag nog niet toegekomen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s