Joris en zijn krantenwijk

Geplaatst: 20 maart, 2015 in Fictie

k2Joris had een krantenwijk. Hij moest de Volkskrant rondbrengen. Joris had nog geprobeerd de Telegraaf te krijgen, maar hij werd destijds te licht bevonden voor het zwaardere Telegraafwerk. Joris was een beetje jaloers op de jongen die de Telegraaf mocht rondbrengen. Joris moest het doen met 50 dunne Volkskrantjes terwijl de bezorger van de Telegraaf meer dan 150 dikke kranten mocht verdelen.

Soms kwamen Joris en de Telegraafbezorger elkaar tegen tijdens het uitoefenen van hun bijbaan. Ze wilden wel met elkaar praten en misschien zelfs wel met elkaar spelen maar Joris was katholiek en de Telegraafbezorger was openbaar. En daar praat je niet mee, die scheld je uit.

Na het bezorgen hield Joris altijd een paar kranten over. Die bracht de vader van Joris bij de buren die ieder, zoals overeengekomen, de helft van het Volkskrantabonnementsgeld aan hem betaalden. Zo kon hij de Volkskrant lezen, het abonnementsgeld toe krijgen en een beetje beter rondkomen.

De vader van Joris moest niets van de Telegraaf hebben. Telegraaflezers waren belust op sensatie, waren rechts en en kwamen niet op voor de arbeider. De vader van Joris was links, stemde PvdA en was een fervent voorstander van eerlijk delen en samenwerken. Van graaiers moest hij niets hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s