Joris en de heilige hostie

Geplaatst: 18 maart, 2015 in Fictie

Joris had op school geleerd dat de heilige hostie een symbool was en niet echt het lichaam van christus. Joris hoefde het lichaam van christus niet meer te laten smelten op zijn tong. Hij mocht vanaf nu op de hostie kauwen! Hij mocht voortaan zelf de hostie beetpakken en in zijn mond steken. Voorbij waren de tijden met de uitgestoken tongen. Joris verheugde zich op de eerstvolgende heilige communie en nam zich voor flink te bijten in de eerste de beste hostie die hem aangereikt zou worden.

jorishostie‘Lichaam van christus,’ zei mijnheer pastoor en gaf Joris een hostie in zijn hand: ‘Amen.’ Voorzichtig stak Joris de hostie in zijn mond en beet, een beetje onwennig, de hostie door. Joris hoorde een zacht gekreun in zijn mond. Joris hield zijn mond stijf dicht en liep haastig terug naar zijn plek. Het gekreun in zijn mond ging onverdroten door. Bovendien voelde Joris hoe zijn mond zich vulde met vocht.

Eenmaal terug op zijn plek veegde Joris het vocht, dat inmiddels langs zijn mondhoeken liep, haastig weg. Gelukkig was niemand het opgevallen. Joris zag nu dat het rood vocht was: bloed! Joris besloot de hostie in een keer flink door te bijten en dan meteen door te slikken, al was het maar om het lichaam van christus uit zijn lijden te verlossen. Joris veegde het bloed van zijn mondhoeken. Het gekerm was verdwenen.

Na een week van wroeging en ander leed verscheen God, in een visioen, aan Joris. God legde Joris uit dat hij door Hem uitverkoren was het lichaam van christus door te bijten en in te slikken voor de gehele mensheid, opdat zij veilig en zonder gevolgen de heilige hostie zou kunnen doorbijten en inslikken.

Sindsdien zijn er geen noemenswaardige incidenten meer gebeurd tijdens de heilige communie en, hoewel Joris dat niet meer durft, kunnen we vaststellen dat het veilig is om op een heilige hostie te bijten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s