Joris en de wolf

Geplaatst: 7 maart, 2015 in Fictie

Een wolf kom je niet zo vaak tegen, en dat gold ook voor Joris. Die ene keer dat Joris een wolf tegenkwam was dan ook een bijzondere ontmoeting. Het was op een mooie, zomerse dag toen Joris een vlinder bewonderde die zich net uit zijn pop, die aan de tak van een boom aan een zijden draadje hing, had bevrijd en zijn vleugels zachtjes wiegend in de zon droogde. Op het moment dat de vlinder, waarvan we de soort niet weten, wilde wegvliegen werd hij gegrepen door een hongerige witbrauwlawaaimaker die het arme dier oppeuzelde. Het enige wat er van de vlinder overbleef waren de gekneusde vleugeltjes die naar beneden dwarrelden zonder ook maar éénmaal te hebben kunnen uitslaan.

butterfly-and-wolfJoris was nog onder de indruk van dit tafereel toen hij een stel konijnen zag die in de beschermende schemerschaduw van het struikgewas zaten te knagen aan het gebladerte van paardenbloemen en ander groen waar konijnen dol op zijn. Op dat moment zag Joris de wolf. Even dacht Joris dat hij het smakelijke hapje was die de wolf wilde opeten. De wolf maande Joris om heel stil te blijven. Joris haalde opgelucht adem toen hij zag hoe de wolf naar de konijnen sloop. Voor ook maar een van de konijnen met luid gestamp kon waarschuwen voor het naderende onheil greep de wolf het vetste konijn. ‘Smakelijk eten,’ zei Joris tegen de wolf alvorens hij zich eerbiedig en opgelucht uit de voeten maakte.

“Er is een wolf in de buurt gesignaleerd,’ waarschuwde de vader van Joris toen hij thuis kwam voor zijn dutje. Joris vertelde zijn vader dat hij de wolf had gezien. ‘Dan had hij je allang opgepeuzeld,’ lachte zijn vader en gaf Joris een draai om zijn oren. “Misschien heb ik het me wel verbeeld,’ zei Joris bedremmeld en hoopte zo zijn straf te ontlopen. Maar de pappa van Joris liet zich niet voor de gek houden: ‘Na het eten en de afwas meteen naar bed.’

Die nacht viel Joris huilend in slaap. Hij droomde van vlinders met wolventanden, konijnen met vlindervleugels en stampende witbrauwlawaaimakers. Ze vraten elkaar op tot er niets meer van hen over was. Zelfs geen belevenis die Joris kon navertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s