Joris en de onweersbui

Geplaatst: 2 maart, 2015 in Fictie

parapluJoris vond onweer niet eng, integendeel, als het onweerde ging Joris het liefst even naar buiten om de lichtflitsen te bewonderen. Op een avond hoorde Joris gerommel in de verte. Onweer! Even later hoorde Joris de hagelstenen op het dak kletteren. Joris deed vlug zijn regenjas aan en rende in zijn pyjamabroek naar buiten om het natuurgeweld te kunnen bewonderen. Maar het hagelde en regende zo hard dat het zelf Joris te gortig werd. Gewapend met de paraplu van zijn vader probeerde Joris het nog eens en met resultaat, voor zover het weer het toeliet kon Joris de bliksemschichten en de donderklappen nu op zijn gemak buiten bewonderen.

Op zeker moment zag Joris een felle flits, vergezeld met een oorverdovende klap die zijn oren deed piepen. Joris vloog door de lucht en viel met een harde klap op de stoep; de bliksem was ingeslagen op de paraplu van de pappa paraplu2van Joris! Een beetje verfomfaaid en duizelig krabbelde Joris overeind. Hij zag meteen wat er met de paraplu van zijn lieve pappa aan de hand was. Het topje van de paraplu, ook wel ‘ferrule’ genaamd, rookte nog na en leek het meest op een uitgedroogd stuk zoethout dat tot op het bot was afgekloven. Kortom, de paraplu was helemaal kapot.

Toen Joris weer in bed lag, werd hij een beetje verdrietig, omdat de paraplu van zijn lieve vader kapot was. Hoe kon hij dit goedmaken? Joris besloot niets te zeggen en van zijn spaarcentjes een identieke paraplu te kopen. Nog nagenietend en met een gerust hart viel Joris in slaap, want zo’n belevenis mag wel een parapluutje kosten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s