Joris heeft een 10

Geplaatst: 25 februari, 2015 in Fictie

dicteeToen Joris zijn dictee terugkreeg van meester en hij: ‘Goed gedaan Joris,’ tegen hem zei kon Joris zijn geluk niet op. hij kreeg niet alleen, zoals gewoonlijk, een pluim voor netjes schrijven, Joris had ook een 10 voor zijn dictee: foutloos! Joris zweefde bijna van geluk want dit was de allereerste keer dat Joris een 10 kreeg voor een dictee. Dit was de eerste keer dat Joris een 10 kreeg voor ‘watdanook!

Joris huppelde blij naar huis om het dictee aan zijn lieve vader te laten zien. Maar toen Joris thuiskwam was zijn vader er nog niet; hij zat nog in de kroeg. Toen hij een uurtje later thuiskwam zag Joris aan de ogen van zijn vader dat hij moe was, de vader van Joris was zo moe, dat hij zelfs een beetje langzaam praatte. Joris besloot zijn vader maar niet lastig te vallen over zijn 10 en hem zijn dutje te laten doen.

Toen de vader van Joris wakker werd had Joris het avondeten al klaar, een bijzonder lekker maaltje met aardappelen, gehaktbal, bloemkool, wit sausje en een hartige jus. Joris was er wel een beetje trots op. Misschien wel een 10 waard. De vader van Joris zei niets en at alles op. ‘toetje?’, vroeg de vader van Joris. Joris schrok, hij was vergeten een fles vla te halen bij het boodschappen doen.

Na het afwassen moest Joris voor straf meteen naar bed. Joris keek nog een keer naar zijn 10 op het dictee alvorens hij het verscheurde. Een beetje huilend viel Joris in slaap. Een 10 heeft Joris nooit meer gehaald en dat was maar goed ook; daar hebben anderen alleen maar last van.

reacties
  1. Darling Doormat schreef:

    Ik wacht gewoon tot Joris groot genoeg is om zijn ouwe de hersens in te slaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s