Joris is er klaar voor

Geplaatst: 22 februari, 2015 in column, Fictie

cloudJoris zag een touwladder die tot in de wolken reikte. De touwladder was Joris nog nooit eerder opgevallen, maar misschien hing de ladder er voor het eerst. De ladder wenkte Joris: Klim in mij. Joris sprong uit zijn bed en klom hoger en hoger. Toen Joris bijna bij de wolken aangekomen was keek hij nog even naar beneden om zijn slaapkamer en zijn bedje vanaf deze hoogte eens te bekijken: Misschien toch eerst maar eens opruimen.

Joris haastte zich weer naar beneden: Die ladder beklimmen kan altijd nog wel. Joris ruimde zijn slaapkamer op, maakte zijn bed op en stofzuigde de boel nog even; alles was weer netjes. Joris kon nu de touwladder op. Maar de touwladder was weg. Joris vond het wel een beetje jammer maar was blij dat zijn slaapkamer weer op orde was en dat niemand de rommel was opgevallen.

BOY WITH TRAIN SETVanaf die dag ruimde Joris zijn slaapkamer altijd keurig netjes op zodat, mocht de touwladder die tot in de wolken reikte ooit weer verschijnen, hij voorbereid was en niet eerst hoefde op te ruimen. Tot op de dag van vandaag is de slaapkamer van Joris netjes. Ondanks dat heeft Joris de touwladder nooit meer gezien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s