Joris en de heks

Geplaatst: 18 februari, 2015 in Fictie

Soms, heel soms sneed Joris, onderweg van school naar huis, een stuk af. Dan liep hij over een bospaadje langs een huisje waar een oud vrouwtje woonde met een gebochelde rug. Joris was doodsbang voor het vrouwtje omdat ze steevast, door het raam, Joris recht in de ogen keek met haar vurige blik als hij voorzichtig naar binnen gluurde. Joris stelde zich dan voor dat het oude mevrouwtje een heks was die hem wilde betoveren. Joris zette het dan altijd op een rennen, bang als hij was dat hij in een pad zou veranderen of zoiets.

Op een zomerse dag besloot Joris, om redenen die we niet weten, het bospaadje weer eens te nemen. Maar toen Joris zoals gewoonlijk naar binnen keek, keek niemand terug. De spanning viel van de schouders van Joris en veranderde in nieuwsgierigheid. Voorzichtig liep Joris naar het huisje en keek door het raam naar binnen. Joris zag een stoel waar het oude mevrouwtje op zat. Ze was zwartgeblakerd en bewoog niet: ‘Ze was dood!’

Voorzichtig voelde Joris aan de deur van het huisje. Hij was niet op slot en Joris sloop naar binnen. In de hoek stond een bezem. Dat moest wel een heksenbezem zijn! Joris besloot de bezem als trofee mee te nemen. Joris wilde nog naar het boek met toverspreuken zoeken maar de stank werd hem teveel. Eenmaal buiten in de frisse lucht probeerde Joris met de bezem te vliegen. Het vergeefse ‘hocus pocus!’ en ‘abracadabra!’ schalde door de lucht maar de bezem bleef roerloos.

Toen Joris hoorde dat zijn heks een oud eenzaam vrouwtje was die al drie weken dood in de stoel zat voor ze door hem werd gevonden, was Joris een beetje teleurgesteld; hij was voor niets bang geweest en hij zou nooit op haar bezem kunnen vliegen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s