Joris heeft koorts

Geplaatst: 15 februari, 2015 in column, Fictie

Op een goede dag voelde Joris zich niet lekker. Toen Joris zijn lieve vader met dit feit confronteerde zag de vader van Joris meteen wat er aan de hand was: Joris had koorts. Hoeveel verhoging Joris had weten we niet, de vader van Joris vond dat een graadje meer of minder er niet toe doen: ‘Koorts is koorts en je wordt niet beter van een thermometer.’ De vader van Joris stuurde hem naar bed met het advies voldoende water te drinken en hem niet lastig te vallen met gezeur en gemekker.

Joris viel vrijwel meteen in slaap en droomde van spoken, vuur en de hel. Joris droomde dat hij door het ijs zakte en verdronk. Joris was dan ook behoorlijk opgelucht dat er niets aan de hand was toen hij wakker werd. Maar toen zag Joris een trol zijn slaapkamer binnenwandelen die alle ramen opendeed en al zijn dekens afrukte om vervolgens kakelend van het lachen te vertrekken. Joris beefde van de kou en zag, nu zijn dekens afgerukt waren hoe allerlei ongedierte aan hem zat te knagen. Joris sprong uit bed en joeg alle beesten en beestjes uit bed, deed de ramen dicht, greep zijn dekens en ging weer slapen.

boy[7]Dit ging zo een tijdje door tot Joris zich weer beter voelde. De koorts was weg! Een beetje duizelig klauterde Joris naar beneden; hij voelde zich een beetje slap en oh, wat had hij een honger! Maar toen Joris naar de keuken wandelde zag Joris meteen dat hij misschien wel drie dagen ziek was geweest en dat het maar goed was dat hij weer beter was. Dus eerst maar eens de boel op ruimen en de afwas doen, want, zoals zijn lieve vader altijd zei: ‘Ledigheid is des duivels oorkussen.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s