Beter luisteren Joris!

Geplaatst: 12 februari, 2015 in column, Fictie

Op een goede dag kreeg Joris kiespijn. Hij had al een tijdje een zeurderig gevoel in zijn kies, vooral na het ontbijt, maar nu was het echt raak. Zijn lieve vader maakte een afspraak met de tandarts om de de pijnlijke kies te laten trekken. Nu was Joris, om redenen die niemand begrijpt, nog nooit bij de tandarts geweest. En toen Joris eenmaal in de wachtkamer van de tandarts zat voelde Joris van de zenuwen zijn kiespijn niet meer, waardoor hij nog zenuwachtiger werd.

De geluiden die Joris in de wachtkamer hoorde waren ronduit griezelig. Door de hoge boortonen, het geslurp van pompjes en de mompelgeluiden van de tandarts sloeg de fantasie van Joris een beetje op hol. Gelukkig zat er ook een lieve mevrouw in de wachtkamer die Joris geruststelde: ‘De tandarts is heel kundig en is extra lief voor kinderen met kiespijn.’

Toen Joris eenmaal in de stoel van de tandarts zat voelde Joris zich al een stuk geruster. En toen de tandarts vertelde dat zijn pijnlijke kies niet getrokken hoefde te worden en slechts een vulling behoefde waarvan je niks voelde door een verdoving die ook niet echt pijn deed kon Joris zich eindelijk een beetje ontspannen. Maar het boren was echt wel eng!

Toen Joris weer thuiskwam liet Joris met wijd-open mond de vulling aan zijn vader zien. ‘Had ik je niet gezegd dat je de kies moest laten trekken?’, zei de vader van Joris nors: ‘ik kan dat allemaal niet betalen!’ Joris boog zijn hoofd, het was waar, zijn vader had gezegd dat zijn kies moest worden getrokken. Trekken is immers gratis bij de tandarts. Gelukkig kon zijn lieve vader een afbetaling regelen voor de dure vulling en kon Joris die afbetalen met zijn krantenwijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s