Joris krijgt een knuffel

Geplaatst: 11 februari, 2015 in column, Fictie

Eens per maand stopte er een zwarte Camaro voor het huis waar Joris woonde. Het gebulder van de V8 maakte Joris steevast wakker. Door het slaapkamerraam keek Joris dan toe hoe een mevrouw met weinig kleren aan werd binnengelaten door zijn lieve vader. En steevast stond Joris dan op om buiten even een praatje te maken met de mijnheer in de Camaro. Als het koud was mocht Joris zelfs even in de auto zitten om de lucht van goedkope parfum, sigaretten en pepermunt op te snuiven.

Joris wist dat de mijnheer een oppas was voor de mevrouw die even bij pappa was omdat hij moeder zo miste. Joris vertelde de mijnheer dan dat hij zijn moeder ook zo miste. De mijnheer in de auto vertelde Joris over zijn eigen moeder en hoe ze geslagen werd door zijn vader. De mijnheer vertelde hoe hij zijn moeder probeerde te beschermen en te troosten. En dat hij daar nog te klein voor was. Joris vond dat allemaal heel zielig en was blij dat hij zo’n lieve vader had.

Wanneer de mevrouw klaar was met het troosten zijn pappa liep ze altijd nog even naar Joris om hem een ferme knuffel te geven en een dikke smakkerd op de wang. Joris kreeg dan altijd een warm gevoel, want hij wist dat hij te klein was om zijn pappa te troosten en hij was blij dat er een lieve mevrouw was die dat voor hem deed en dat er een sterke mijnheer was die op haar paste. Joris droomde dan even dat de mevrouw ook zijn moeder was en de chauffeur zijn grote broer die op hem paste.

reacties
  1. L schreef:

    Dat is een mooi verhaal, Frysk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s