Joris tekent juf als heks

Geplaatst: 9 januari, 2015 in column, Fictie
Tags:,

Op een goede ochtend zat Joris, tijdens de les, te tekenen in zijn schrift. Hij tekende juf, vliegend op een bezem. Juf werd getekend met te grote tanden, een harige pukkel op haar neus, een puntmuts met sterren op haar hoofd waaronder piekerig haar uitstak en een zwarte kat op haar schouder.
Toen juf merkte dat Joris ‘niet helemaal bij de les was’ en in zichzelf zat te mompelen en te grinniken besloot ze eens te kijken wat de jonge man zoal aan het uitspoken was. Toen juf zag dat Joris een tekening van haar aan het maken was en zag dat de gelijkenis treffend was pakte ze de tekening van Joris af: ‘Nablijven!
Na de les kwam juf bij Joris. Ze gaf hem de tekening terug. Ook gaf juf Joris een luxe tekendoos met allerlei potloden van diverse kleuren en hardheid en een schetsboek.  Voor straf moest Joris juf tekenen als een lieve fee met sterretjes, kleurtjes en engelenhaar.
Joris maakte een prachtige tekening van een lieve juf. ‘Mag ik hem houden?’, vroeg juf. Joris vond dat goed en mocht als dank de tekendoos en het schetsboek houden zodat hij meer mooie tekeningen kon maken. ‘Maar niet tijdens de les,’ zei juf streng,’ en die heksentekening gaat in de schoolkrant.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s