Joris in de regenboog

Geplaatst: 3 januari, 2015 in Fictie

Joris stond bij de grens van een regenbui. Een stap naar links en hij zou kleddernat worden. De regenwolk hing roerloos in de lucht. Joris stond aan de rechterkant van de regenbui, in de zon, kurkdroog en, je gelooft het niet, in de regenboog. Joris baadde in een prisma van kleuren vergezeld van het geklater van een regenbui die hem niet kon deren. Het was een ervaring waartegen je u mag zeggen, noem het maar een piekervaring.

Op een zeker moment werd Joris gestoord door een klein mens, zeg maar piepklein. Het was een persoontje zo groot als de hand van de schrijver dezes. Hij verzocht, eiste zelfs, dat Joris een stap opzij deed, uit de regenboog, weg van de kleurenpracht. Joris besloot, beleefd als hij was, uit te wijken, naar rechts wel te verstaan, anders zou hij alleen maar nat worden. Joris zag hoe de kleine man een pot met goud uit de grond haalde. De regenboog verdween, de kleine man verdween.

Joris voelde nattigheid; de regenbui had bezit genomen van de grens die er ooit was. Toen Joris thuiskwam vertelde hij zijn lieve vader wat hem overkomen was. ‘Quatsch!’, zei zijn lieve vader en stuurde Joris zonder eten naar bed. Die nacht haalde de vader van Joris, om redenen die hij niet wenste te onthullen, met een Bobcat een veld met bieten overhoop die de Suiker Unie op haar bestellijst had staan.

De vader van Joris moest naar de gevangenis en een boete betalen wegens diefstal en vernieling van andermans spulletjes. De rechter was clement en besloot tot een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van een jaar. De boete is inmiddels betaald met de spaarcentjes van Joris en een lening die afbetaald wordt met een krantenwijk die de pa van Joris voor deze gelegenheid voor zijn zoon heeft geregeld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s