Joris en de kerstengel

Geplaatst: 22 december, 2014 in Blog, column, Fictie

Joris was nog maar een joch van 5 jaar, maar wist inmiddels dat er zonder hem geen kerstboom opgezet zou worden. Zijn lieve vader was altijd moe rond kerst en een beetje misselijk. Joris had buurvrouw gevraagd een kerstboom voor hem te halen die Joris van zijn zakgeld zou terugbetalen. Joris kreeg destijds nog geen zakgeld en buurvrouw wist dat, maar buurvrouw wist ook dat Joris een lieve jongen was die zijn woord hield.

Joris was de boom aan het optuigen tijdens het middagdutje van zijn vader. Joris hoorde een rinkelend geluid. Was het een van de kerstballen? Waren het de slingers? Nee, het was een kerstengel. Joris had nog nooit een kerstengel gezien en vroeg zich af wat hij kwam doen. De kerstengel legde aan Joris uit dat kerstengelen eenzame, lieve mensen gezelschap hielden tijdens de kerstdagen zodat ze zich minder eenzaam voelden.

‘Heeft mijn vader ook een kerstengel?’, vroeg Joris nieuwsgierig. De kerstengel keek een beetje bedrukt: ‘Jouw vader is wel eenzaam maar niet lief, dus nee.’ Joris werd boos en verdrietig tegelijk en stuurde de kerstengel weg. ‘Je bent gemeen,’ riep Joris naar de kerstengel, ‘pappa is wél lief!’ Joris snikte nog een beetje na en maakte zijn kerstboom extra mooi af voor zijn lieve vader.

Toen de pappa van Joris wakker werd keek hij naar de kerstboom. ‘Ruim je de rommel nog wel even op?’, zei hij streng en zette de televisie aan. Toen Joris klaar was met opruimen zag hij dat zijn lieve vader naar een spannende film keek. Joris wist dat hij nog te klein was voor zulke blote films en ging daarom vast naar boven met een boterhammetje en een glaasje warme melk. Joris wist dat zijn lieve pappa het liefst was wanneer hij geen last van hem had. Joris at zijn boterhammetje en dronk zijn glaasje melk waar hij helemaal warm van werd. Joris stak zijn duim in zijn mond en ging lekker slapen.

Welterusten Joris! Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s