Kinderfeestje

Geplaatst: 18 november, 2014 in column

Joris geloofde al lang niet meer in Sinterklaas. Hij was immers al 10! Daarom mocht hij dit jaar tante helpen met schminken. Tante speelde altijd voor Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in het dorp.
Tijdens het schminken ging tante steeds gekker doen. Is mijn nek goed zwart?’, vroeg tante met een rare zwartepietenstem aan Joris. Joris schaterde het uit: ‘Ja Piet, je bent zo zwart als roet!’ Joris probeerde met net zo’n rare stem als Tante te praten, maar dat lukte nog niet echt.

Tante was nu helemaal Zwarte Piet. ‘Oeleboele!’, riep tante keihard en ze sloeg met haar roe op de rand van de stoel waarvan ze zojuist was opgestaan. Tante waggelde als een aap naar Joris toe. ‘Jij meegaan naar Spanje jij!’, zei tante met dreigende stem tegen Joris. De rillingen liepen Joris over de rug. ‘Net echt tante!’, riep Joris enthousiast.

Tante keek op de klok. ‘Ik moet weg,’ zei ze, ‘anders ben ik te laat voor de intocht, jij gaat zo toch ook kijken?’ Joris knikte en zag hoe tante achterom wegsloop naar het ontmoetingspunt voor de Sint en de andere Pieten om de intocht te gaan doen.  ‘Tante was de allergekste Zwarte Piet van allemaal,’ vond Joris. Joris wist het zeker, zodra hij groot genoeg was om Zwarte Piet te spelen zou hij nog gekker doen dan tante. ‘Oeleboele,’ mompelde Joris met een glimlach en wandelde naar de plek waar Sinterklaas zou aankomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s