Het gaat weer beter met Joris

Geplaatst: 25 september, 2014 in Fictie

Aan alles komt een eind, ook aan het drinkgelag van de vader van Joris. Na drie weken van dronkenschap stopte de vader van Joris met drinken. Joris stond die ochtend op en zag dat er een boterhammetje met kaas voor hem was gesmeerd en een warm kopje thee klaarstond om de kilte van de ochtend uit zijn lijf te verdrijven. ‘Goedemorgen Joris,’  zei zijn vader. ‘Goedemorgen pa,’ antwoordde Joris en besloot net te doen alsof er niets gebeurd was.

Joris wilde zijn vader geen verdriet doen door te vertellen dat hij het moeilijk heeft gehad de laatste weken. Wie weet, zou de pa van Joris dan van verdriet weer gaan drinken, met alle gevolgen van dien. Nee, Joris had besloten zijn vader nooit meer lastig te vallen met zijn levensvraagstukken of verdriet te doen met kritische noten. Joris begreep dat hij zijn vader van de drank af had geholpen door hem niet lastig te vallen of te storen en nu zou hij zijn vader van de drank afhouden door hetzelfde te doen en vooral geen lastige vragen te stellen.

Op school merkte de Juf van Joris tot haar opluchting dat het weer wat beter met hem ging. Nu kon ze het knagende gevoel dat ze misschien een instantie zou moeten bellen van zich afzetten en liep ze geen risico meer te worden uitgelachen door haar familie. Maar er was iets veranderd aan Joris. Joris was wantrouwig geworden en bouwde een muurtje om zich heen om te voorkomen dat hij zich ooit nog verdrietig zou voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s