Joris ziet een gaatje

Geplaatst: 11 september, 2014 in Fictie

Joris lag in bed te woelen; hij kon niet slapen. Op zeker moment zag Joris in de schemering van zijn slaapkamer een gaatje in het plafond. Een gaatje dat hem nooit eerder was opgevallen. Joris kroop uit bed en klom op een stoel om te kijken wat voor gaatje het was. Maar Joris kon niets bijzonders aan het gaatje zien. Joris stak nieuwsgierig zijn vinger in het gaatje, maar het gaatje was te nauw. Zelfs zijn pink paste er niet in. Toen Joris de volgende ochtend wakker werd was het gaatje weg. Joris dacht dat hij het misschien gedroomd had.

Joris heeft geluk gehad want achter het gaatje zat een gatenbaas. Een gatenbaas maakt gaatjes om mensen te verleiden hun vinger erin te steken. Als de vinger er eenmaal inzit bijt de gatenbaas de vinger af. Een gatenbaas kan jaren zonder eten, een vinger per vijf jaar is voldoende voeding voor een gatenbaas.

Je kent vast wel iemand die een vinger mist en dan vertelde dat hij zijn vinger is kwijtgeraakt omdat een machine zijn vinger heeft vermorzeld of achter zijn trouwring is blijven haken. Geloof het niet, de persoon heeft zijn vinger in een gaatje gestoken waarachter een gatenbaas zat te wachten op zijn prooi. 

De gatenbaas in het huis van Joris en zijn pa heeft inmiddels een nieuw gaatje gemaakt voor Joris, groot genoeg om zijn vinger in te steken. De gatenbaas zal geduld moeten hebben want Joris slaapt meestal goed en het kan nog jaren duren alvorens Joris wederom niet kan slapen, in zijn bed ligt te woelen, naar het plafond ligt te staren en zich afvraagt wat dat gaatje daar in ’s hemelsnaam doet. De gatenbaas kan alleen maar afwachten en hopen dat het niet langer dan vijf jaar zal duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s