Joris en de hardwerkende bij

Geplaatst: 10 september, 2014 in Fictie

Voor ieder dier komt er een moment dat het doodgaat. Zo ook voor de hardwerkende bij waar Joris op stapte. Een hardwerkend bijtje dat even uitrustte op het gras in de tuin waar Joris blootsvoets liep en precies op de plek waar Joris zijn voet neerzette. Het laatste wat het arme dier kon doen is een flinke prik in de hak van Joris zijn rechtervoet plaatsen, iets wat de hardwerkende bij niet zou overleven, maar ook iets waardoor de hardwerkende bij niet vergeten zou worden, niet door Joris in ieder geval.

‘Au!’, riep Joris en graaide naar zijn pijnlijke hak waardoor hij zijn evenwicht verloor en in het gras viel. Joris keek naar zijn hak en zag een dode bij aan een draadje aan zijn hak hangen. Het draadje eindigde als een naaldje in de hak van van Joris. Joris schudde zijn voet waardoor de bij van het draadje losraakte en levenloos in het gras viel. Joris hinkelde het huis in en vroeg zijn vader om hulp. De vader van Joris haalde een pincet en trok het naaldje uit de pijnlijke hak.

Na de medische ingreep van de vader van Joris liep Joris terug naar de plek des onheils; ‘gewoon’op zijn linkervoet en op zijn tenen op zijn rechtervoet, want je begrijpt, zijn rechterhak deed nog steeds zeer. Joris zag de dode bij liggen en besloot haar te begraven, immers, voor pijntjes en kwaaltjes is er een pilletje, maar tegen de dood is geen kruid gewassen. Joris begroef de bij samen met het naaldje dat zijn vader uit zijn pijnlijke hak had getrokken en een vers boterbloemetje in een lucifersdoosje van Zwaluw:

‘Vaarwel hardwerkend bijtje, sorry dat ik je niet zag.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s