Joris: Buurman heeft een missie

Geplaatst: 11 augustus, 2014 in Fictie

De buurman die rechts van Joris woonde was een bijzondere buurman. Die buurman zat in het leger. Buurman ging iedere dag in zijn uniform naar zijn werk en kwam iedere middag terug in zijn uniform. Als buurman naar zijn werk ging fantaseerde Joris altijd over oorlog en hoe buurman vocht voor onze vrijheid. Joris had ‘A Bridge Too Far’ gezien, ‘The Guns of Navarone’ en niet te vergeten ‘The Longest Day.’

Op een goede dag kwam buurman niet thuis, en ging buurman de volgende ochtend niet in uniform naar zijn werk. Joris vroeg zich af of buurman gesneuveld was of zoiets. Toen Joris buurvrouw zag besloot Joris buurvrouw te vragen of alles goed was met haar man. ‘Ja hoor,’ zei buurvrouw trots, ‘er is een missie in Afghanistan en daar moet hij een half jaar dienen.’ Joris vond het maar spannend allemaal; misschien was buurman wel tegen de Duitsers aan het vechten!

Toen buurman een half jaar later terugkwam met uniform aan en al, zag Joris hoe erg buurman en buurvrouw buiten aan het knuffelen waren. ‘Die gaan vast vrijen,’ dacht Joris. Joris wist nog niet zoveel van vrijen, maar het leek Joris reuze spannend en Joris wilde, later als hij groot was ook gaan vrijen. ‘Misschien krijgen buurvrouw en buurman nu wel een baby,’ dacht Joris. Joris vond het maar reuze romantisch.

Het was alsof de duvel er mee speelde maar precies negen maanden later kregen buurman en buurvrouw een baby. Joris had negen maanden teruggeteld en het klopte precies: Buurman en buurvrouw hebben gevreeën toen buurman thuiskwam van Afghanistan. Joris droomde van pappa worden en dat soort dingen als hij buurvrouw en buurman zag wandelen met de kinderwagen.

Op een regenachtige herfstdag kwam buurman niet thuis van zijn werk. De volgende dag ging buurman niet naar zijn werk. Joris wist het al; buurman moet weer vechten tegen de Duitsers ergens in de wereld! ‘Uw man is weer op missie?’, vroeg Joris aan buurvrouw die net met de baby in de kinderwagen een wandeling wilde maken. Buurvrouw keek Joris heel boos en verdrietig tegelijk aan: ‘Mijn man heeft inderdaad een missie,’ brieste ze, ‘dit keer is het een slet.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s