De eerste bijna-doodervaring van Joris

Geplaatst: 6 augustus, 2014 in Fictie

Natuurlijk heeft Joris bijna-doodervaringen gehad? Wie niet?
Zijn eerste bijna-doodervaring kan Joris zich niet meer herinneren. Het was toen Joris geboren wilde worden en zijn moeder tegenstribbelde. Joris lag namelijk in een stuitligging en zijn moeder weigerde een keizersnee. De moeder van Joris weigerde ook te persen, ingeknipt te worden en aan onbeschermde seks te doen.

Jawel, Joris was een ongelukje. Ook is Joris enigst kind en heeft de moeder van Joris nooit meer seks gehad sinds de bevalling van Joris omdat ze het ongemak van een zwangerschap en bevalling nooit meer wilde ervaren. Ook heeft ze toegegeven dat ze altijd een hekel aan Joris heeft gehad en aan kinderen in het algemeen. 

Je zou kunnen stellen dat de moeder van Joris, Joris niet wilde. Maar Joris zat daar nu eenmaal en hij moest er uit. Toen Joris uiteindelijk ter wereld kwam was hij blauw en stond zijn babyhartje stil. Gelukkig was er een baby-cardioloog aanwezig die altijd een minuscuul baby-defibrillator op batterijen bij zich droeg. Bovendien had de  baby-cardioloog altijd reserve batterijen bij zich die dit keer uitstekend van pas kwamen.

Hoewel Joris vaak droomt van een steeds kleiner wordend licht aan het eind van een glibberige tunnel, Jungiaanse Psychologen duiden dit als de ‘onwillige’ vagina van de moeder van Joris, weet Joris niets van zijn ongewenst zijn. Joris werd door zijn moeder net zo behandeld als alle andere kinderen, zijn vader en de rest van zijn familie. Je zou kunnen stellen dat de moeder van Joris een hekel had aan alles en iedereen. Hoe de vader van Joris de moeder van Joris ooit aan de haak heeft kunnen slaan is dan ook nog steeds een raadsel, zoals zovele dingen in het leven van Joris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s