Joris heeft hoofdpijn en kriebelhoest

Geplaatst: 22 juli, 2014 in Fictie

Het was in de tijd dat er nog ziekenfonds was en dat op de markt uw gulden nog een daalder waard was. Het was in de tijd dat Joris nog volop opgroeide. Joris had in die tijd last van hoofdpijn en kriebelhoest. Destijds kon je nog gewoon naar de dokter gaan zonder afspraak en dat was precies wat Joris deed. De dokter onderzocht Joris grondig, er werd zelfs met een lichtje in de oren van Joris geschenen en Joris moest meerdere malen ‘aah’ zeggen met zijn mond wijd open. Maar de dokter schudde zijn hoofd. Joris moest naar de specialist en de dokter schreef daarom een verwijsbriefje.

In het ziekenhuis werd Joris opnieuw onderzocht, ditmaal door een specialist. Deze keer hoefde Joris maar een keer ‘aah’ te zeggen maar werd er langer met een lichtje in zijn oren geschenen. Ook de specialist schudde zijn hoofd. ‘Is het erg dokter?’, vroeg Joris aan de specialist. De specialist legde Joris geduldig uit dat er een boompje in zijn hoofd groeide, precies tussen de twee hersenhelften. De dokter legde Joris ook uit dat het onmogelijk was het boompje uit zijn hoofd te verwijderen.

Destijds wist men nog weinig van DNA en dat door vrijen in de natuur, in dit geval het bos, er hout-DNA tijdens de coïtus vrij kan komen dat zich deels aanpast aan de menselijke genen. Hout-DNA groeit, om redenen die nog onderzocht worden, het beste tussen de hersenhelften.

Wees daarom voorzichtig met vrijen in het bos en gebruik altijd een condoom!

De dokter verwees Joris naar een Chinees die gespecialiseerd was in het kweken van bonsaiboompjes. De kriebel in de keel van Joris kwam doordat boomworteltjes de huig van Joris irriteerden. De Chinees bond de worteltjes, zoals alleen bonsaispecialisten dat kunnen, voorzichtig af zodat het boompje vrijwel niet meer zou groeien. Tevens werden de worteltjes gekortwiekt zodat ze de huig van Joris niet langer irriteren. Via een ingenieus mechanisme kan via de oren en neus van Joris het boompje verzorgd worden. Joris heeft allang geen hoofdpijn en kriebelhoest meer. Wel moet hij iedere maand even naar de Chinees.

reacties
  1. Maria Kordes schreef:

    Dit is weer n juweeltje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s