Joris wil dood

Geplaatst: 17 juli, 2014 in column, Fictie

Joris heeft het moeilijk. Joris zit krap bij kas omdat hij geen werk heeft, bovendien heeft Joris in de krant gelezen dat hij nog verder gekort zal worden op zijn uitkering en dat hij waarschijnlijk geen kans heeft om ooit een vaste baan te krijgen. Bovendien is de zorg te duur voor oude mensen en Joris weet dat ook hij op een goede dag oud zal zijn.

Om te voorkomen dat hij oud wordt besluit Joris een eind aan zijn leven te maken. Hoewel Joris nog maar 29 is, weet hij dat er weinig toekomst voor hem is. Bovendien zien meisjes hem niet staan, heeft Joris weinig vrienden en denkt Joris dat zijn pa hem niet al te erg zal missen.

Bij zijn eerste poging besloot Joris zich eerst wat moed in te drinken. Joris kocht een halve liter jenever bij de slijterij en dronk de fles thuis voorzichtig leeg. Maar door de werking van de alcohol werd Joris niet alleen moediger, Joris werd ook vrolijker, zo vrolijk zelfs dat hij zich afvroeg waarom hij in godsnaam een eind aan zijn leven zou moeten maken. Toen viel Joris in slaap. De volgende ochtend had Joris een kater waar je u tegen mag zeggen. Joris was de hele dag ziek en besloot zijn zelfmoordpoging voorlopig uit te stellen.

Een week later was Joris somber genoeg om een nieuwe poging te wagen. Dit keer zou hij zich geen moed indrinken. Die dag ging Joris de trap op door een luik die leidde  naar het platte dak van het appartement. Toen Joris op het dak stond voelde hij de wind door zijn haren wapperen. Ook voelde Joris dat zijn knieën knikten. Joris heeft immers hoogtevrees. Joris probeerde nog naar de rand van het dak te lopen maar zijn lijf weigerde en Joris kon niet verder.

Joris leeft nog en dat is maar goed ook want de pa van Joris is ziek geworden. Joris is bij zijn pa gaan wonen om hem te verzorgen. Daarom krijgt de pa van Joris een korting op zijn AOW en geen extra zorg. Joris heeft nu geen enkele reden meer om een eind aan zijn leven te maken.

 

 

 

reacties
  1. Maria(café hollandia) schreef:

    Ik hoop dat joris nog lang blijft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s