Joris is verdrietig

Geplaatst: 8 juli, 2014 in Fictie

Joris werd soms geplaagd op school, dat heb je wel eens als je aardig probeert te zijn en geen kwaad in de zin hebt. Zo was er een keer een meisje dat net deed alsof ze Joris heel aardig vond, ja zelfs verliefd op hem was. Nu is Joris niet zo handig met meisjes en was Joris destijds nog minder handig met meisjes. Voor hem kwamen meisjes van een andere planeet.

Joris was door zijn vader opgevoed. Joris kon zich zijn moeder nog vaag herinneren. Toen Joris een jaar of vijf was ging zijn moeder een keertje even een pakje sigaretten halen. Joris weet nog dat ze de buitendeur hard dicht sloeg en niet meer terug kwam. Joris was toen een kleuter van vijf. Joris besloot destijds al nooit met een vrouw te zullen trouwen die rookte.

Joris was inmiddels ook verliefd geworden op het meisje dat net deed alsof ze op Joris was. Bovendien rookte ze niet. Toen het meisje merkte dat Joris inmiddels op haar was, lachte ze hem keihard uit. Bovendien lachten al haar vriendinnen Joris ook uit. Heel hard en heel gemeen. Joris droop teleurgesteld af. Blijkbaar waren meisjes die niet rookten ook niet te vertrouwen.

Toen Joris die dag thuiskwam van school liet hij niet merken hoe verdrietig hij was. Joris had al besloten zichzelf die avond zachtjes in slaap te huilen, net zoals zijn vader deed toen moeder net weggelopen was. Joris kon zijn vader dan horen, maar Joris wist ook dat dat niet de bedoeling was. Daarom huilde Joris die nacht nog zachter dan zijn vader wel eens deed zodat papa zich geen zorgen hoefde te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s