Joris heeft kiespijn

Geplaatst: 2 juli, 2014 in Fictie

Joris kreeg kiespijn op een vrijdagmiddag. Joris belde zijn tandarts en die kon Joris niet eerder helpen dan maandagmiddag. Joris was in geen jaren bij de tandarts geweest omdat Joris de tandarts een beetje eng vond. Nu de afspraak met de tandarts gemaakt was werd Joris, ondanks zijn kiespijn, weer een beetje bang. Bovendien moest Joris een heel weekend met kiespijn rondlopen. Joris had gelezen dat Aspirine slecht was voor je maag, en die andere pijnstiller slecht voor je nieren. Er was een nieuwe pijnstiller op de markt, maar daar kon je een hartaanval van krijgen. Joris vond pijnstillers ook een beetje eng.

Joris besloot een flinke baksteen te halen bij de doe-het-zelf-zaak om de hoek. Joris mocht de baksteen gratis meenemen van de verkoper omdat de baksteen van een restpartij afkomstig was. Glunderend nam Joris de baksteen in ontvangst. Joris bofte maar weer! Thuisgekomen bond Joris een een stuk touw om de baksteen. Joris had altijd touw in huis om oud papier mee in te pakken. Joris hield ervan zijn afval netjes gescheiden te bewaren. Daarna bond Joris het andere eind van het touw om zijn pijnlijke kies en wandelde met zijn gratis baksteen in de aanslag naar het balkon; Joris woonde in een appartementje, 3 hoog met een balkonnetje.

Toen Joris zijn baksteen over de reling gooide kneep hij zijn ogen stijf dicht en voelde Joris hoe het aan zijn pijnplek geknoopte stuk touw ‘plop’ zei. Joris was verlost van zijn pijnlijke kies! Opgelucht deed Joris zijn open weer open en keek over de reling. Op de grond zag hij zijn baksteen-met-touw-en-kies op de grond liggen. Joris zag ook een mijnheer liggen, het zal toch niet..? Joris rende naar beneden om poolshoogte te nemen.

Met de man onder het balkon gaat het weer goed. De man onder het balkon moest wel even ter controle naar het ziekenhuis, maar gelukkig zijn ziekenhuizen ook zonder afspraak open, zelfs na 4 uur en in het weekeind. Joris heeft zijn lesje wel geleerd. Joris kijkt nu altijd eerst even over de reling van het balkon alvorens hij een baksteen van het balkon gooit. De afspraak met de tandarts heeft Joris natuurlijk afgezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s