Joris kijkt altijd naar de grond

Geplaatst: 1 juli, 2014 in Fictie

In zijn vroege adolescentie is Joris met zijn schoen op een kakkerlak gestapt. Dat gaf natuurlijk een harde kraak! Joris kreeg daar zo de kriebels van dat hij zijn schoenen meteen uitdeed en andere schoenen aantrok. Zonder te kijken deed Joris zijn gewraakte schoenen in een plastic zak om vervolgens een stevige knoop in de plastic zak te leggen. De volgende dag bracht Joris de schoenen in de plastic zak naar de kringloopwinkel, want zo was Joris; Joris gooide niets weg wat nog bruikbaar was.

Een maand later was de kringloopwinkel een week dicht vanwege een kakkerlakkenplaag. Joris besefte dat zijn schoenen daar misschien wel iets mee te maken zouden kunnen hebben gehad. Ook in het dorp hadden veel inwoners last van kakkerlakken gekregen. De mensen in het dorp waren niet rijk en deden vaak boodschappen in de kringloopwinkel.  Joris wist het nu zeker: de kakkerlak waar hij op gestapt was zat vol eitjes! 

Joris schaamde zich een beetje en durfde niemand in het dorp te vertellen dat het allemaal zijn schuld was. Daardoor keek Joris steeds naar de grond. Dat gaat vanzelf als je je een beetje schaamt. Bijkomend voordeel van zijn naar de grond kijken is dat Joris nooit meer op een kakkerlak is gestapt. Dat is wel fijn want het gekraak alleen al is genoeg om de haren van Joris recht omhoog te doen staan. Bovendien stapte Joris daardoor ook nooit op kevers en slakken of in hondenpoep.

Joris is nu veel ouder en wijzer en schaamt zich al lang niet meer, maar Joris kijkt nog steeds naar de grond want Joris weet nu dat hij kakkerlakkenplagen kan voorkomen door goed uit te kijken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s