De maag van Joris

Geplaatst: 30 juni, 2014 in Fictie

Joris werd wakker van een geluid dat uit zijn buik kwam. Het geluid hield het midden tussen schrapen en borrelen, soms tegelijk, soms per toerbeurt. Het is nu drie weken later en Joris heeft sindsdien niet- of nauwelijks meer geslapen. Iedere nacht ligt hij met gespitste oren te luisteren naar de geluiden die uit zijn maag komen; dan borrelt zijn maag, dan schraapt zijn maag. Soms hoort Joris niets en maakt hij zich zorgen of er iets met zijn maag aan de hand is. Ook dat houdt Joris wakker.

Maar Joris is moe geworden, kan zijn ogen niet meer open houden, kan zijn oren niet meer spitsen en kan niet meer op zijn maag letten. Uiteindelijk valt Joris in slaap. Als het mannetje in de maag hoort dat Joris ligt te snurken kan het eindelijk ontsnappen. Via het darmkanaal baant het mannetje in de maag zich een weg naar de vrijheid en verdween het als een dief in de nacht. Joris heeft niets van dit alles gemerkt en snurkte rustig door.

Joris werd na 24 uur slapen weer wakker. Joris moest ontzettend nodig en ontdekte tijdens het plassen dat er bruine voetstapjes in de badkamer waren. Ze roken een beetje naar poep. Toen zag Joris dat er ook kleine bruine voetstappen op zijn ondergoed zaten. Joris voelde eens aan zijn aars. Het zat onder de poep. Joris nam een warme douche en waste alle bruine voetstapjes die naar poep roken van zich af.

Joris voelt zich eenzaam. Hij mist de geluiden die uit zijn maag kwamen. Joris is daarom bij de dokter geweest. De dokter heeft Joris uitgelegd dat er een mannetje in de maag van Joris gevangen heeft gezeten. Het mannetje kon niet wegkomen omdat Joris wakker bleef. Het is maar goed dat Joris in slaap gevallen was anders waren zowel Joris als het mannetje gek geworden, want van niet slapen word je gek en in een maag gevangen zitten is ook geen pretje.

reacties
  1. Marinus schreef:

    Je verhaaltjes doen me soms sterk aan de korte verhalen van Herman Pieter de Boer denken. Ik vind ze mooi, erg sterk in eenvoud en heerlijk naïef!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s