Dikke dames

Geplaatst: 10 juni, 2014 in Blog, column

Mijn ochtendwandeling kan in de zomer een ergernis zijn. Dikke dames maken wandelingen om af te vallen. Dikke billen, vetrollen en strakke kleding zijn gruwelijk lelijk als je overgewicht hebt. Maar daar lijken de te zware dames zich niets van aan te trekken.
Mooie, slanke vrouwen zie je zelden of nooit sportief wandelen. Mooi vrouwen zitten in de auto, achter getint glas en rijden met een grote zonnebril op  in een dure bak rond. Ze doen hun oefeningen in de sportschool, alwaar ze hun borsten pront en stevig maken, hun bips strak en rond boetseren en hun buikje nèt niet te plat trainen.

Dikke vrouwen hebben een man die hard werkt voor zijn boterham. Met een net niet modaal loontje van hun man kopen dikke vrouwen voordelig in. Voordelige cornflakes, voordelige chips, voordelig vlees en voordelige pizza’s. Alles moet voordelig om maar rond te kunnen komen. Bovendien blijft  kant en klaar eten veel langer goed en is het lekker makkelijk te bereiden.
Mooie, slanke vrouwen hebben een man die minder hard werkt en meer verdient. Mooie vrouwen krijgen een auto van hun man, samen met een toelage om kleren te kopen en dingen te doen waarvan ze mooi blijven. Zoals sporten en salades eten. Het eten wordt klaargemaakt door een hulp. Gezond, vers eten dat niet uit een doos komt.

Dikke vrouwen houden van hun man en ze proberen zo goed en zo kwaad als het gaat hun gewicht in toom te houden met wandelen, hongeren en jojoën.  Iedere dag staan dikke vrouwen op de weegschaal om erachter te komen dat ze hun gewicht niet in de hand hebben. Gelukkig hebben ze een lieve man die van ze houdt zoals ze zijn.
Mooie, slanke vrouwen houden hun gewicht in toom, houden hun lijf soepel want anders volgt er een scheiding. Een scheiding die onvermijdelijk is. Want mooie vrouwen worden oud en lelijk. Er liggen altijd mooie, slanke jonge vrouwen op de loer voor een mijnheer met geld. Of de mijnheer getrouwd is doet niet ter zake.

Ik kijk even een andere kant op, want een veel te dik besje loopt sportief mijn kant op. Misschien is ze ooit mooi geweest en slank. Misschien heeft ze een rijke man gehad en is haar geld op. Geen sportschool meer, geen salades meer. Misschien heeft ze een lieve man gevonden die hard werkt voor iets minder dan modaal. Misschien staat ze iedere dag op de weegschaal en schudt ze dan haar hoofd. Misschien zegt haar liefhebbende man dan dat ze mooi is zoals ze is. Misschien moet ze straks boodschappen doen in een winkel waar alles voordelig is.

Mijn hond moet schijten. Ik doe zijn behoefte in een gratis plastic zakje van de supermarkt. Ik moet net als iedereen op de kleintjes letten nietwaar.

 

reacties
  1. maria kordes schreef:

    treffend 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s