Het doosje van Carice van Houten

Geplaatst: 30 april, 2014 in column

Ik heb stiekem een eitje van Carice van Houten achtergehouden toen ze me vroeg of ik tegen betaling eitjes voor haar wilde ‘harvesten.’ Het eitje ligt in de vriezer.  Ik ben er ontzettend trots op. Iedere avond doe ik de deksel van de vriezer open en kijk ik even naar het doosje van Carice. Nou ja, het is een doosje waar een eitje van Carice inzit.

Het doosje van Carice is van ebbenhout gemaakt en is met fijn houtsnijwerk en bladgoud versierd. Als je het doosje van Carice opent zie je dat de binnenkant gedrapeerd is met vuurrood fluweel. Bovenin het doosje zit, het is even zoeken voor je het voelt, een piepklein mechanisme waar je op kan drukken.  Als je op  het mechanisme drukt opent het fluweel zich en verschijnt het eitje als een parel uit een oester uit de doos van Carice.

Natuurlijk heb ik mijn vrouw niets verteld. Stel je voor. Maar als ik ’s avonds met mijn vrouw vrij doe ik nu altijd even net alsof de doos van mijn vrouw het doosje van Carice is. Druk ik even op haar knop en… nou ja, u mag de rest zelf invullen. Mijn vrouw vraagt me regelmatig wat er in me is gevaren omdat ik al jaren weinig belangstelling had voor haar onderstel. Ik ga haar niet uitleggen dat ik een nieuw onderdeel heb waar zij en ik misschien wel iets aan zouden kunnen hebben. Dat me dat opwindt. Ik kan een dochter van Carice maken als ik dat wil. Overigens heb ik verder geen plannen met het doosje van Carice. Het gaat me alleen om het idee.

Ik heb nog gebeld met de gynaecoloog van Halina Reijn. Of hij nog een een eitje van Halina heeft achtergehouden. Om zo nu en dan te ruilen. Na enig aandringen gaf hij toe dat hij inderdaad een eitje van Halina had achtergehouden. Hij bewaart het in een scheur van de isolatie in de vriezer. Hij lachte er zelfs bij. Ik vond het maar raar. Het heeft iets pervers, zo’n eitje in een scheur te bewaren.

Met dank aan ‘De Snijtafel’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s