De ware liefde

Geplaatst: 8 april, 2014 in Fictie

De rijkaard kon van alles kopen, maar had alles al gekocht. Het enige wat de rijkaard nog niet had kunnen kopen was de ware liefde. Ware liefde voor het ontbijt, ware liefde tijdens de lunch en ware liefde na het avondeten. Ware liefde hier, ware liefde daar, ware liefde overal. Maar waar de rijkaard ook zocht, hoeveel geld de rijkaard ook bood, de rijkaard kon zijn ware liefde vinden noch kopen. De rijkaard loofde daarom een beloning uit voor degene die de ware liefde had gevonden.

De volgende dag stonden duizenden mensen voor zijn landhuis met hun gevonden ware liefde; jongens, meisjes, volwassenen, bejaarden, zelfs doden waren uit hun graf opgestaan met hun ware liefde. En iedere ware liefde was weer een beetje anders, maar was wel de ware liefde.
De rijkaard, die naast rijk ook rechtvaardig was, moest daarom alle mensen die de ware liefde hadden gevonden een beloning geven. De rijkaard beloonde en beloonde, tot zijn geld op was, tot alles wat hij gekocht had weg was, tot de rijkaard niets meer had. Geen geld, geen landhuis, niets, zelf zijn kleren moest de rijkaard afstaan om iedereen te kunnen belonen.

De armoedzaaier liep in lompen en moest leven van aalmoezen van mensen die een dubbeltje konden missen en van eetbare restjes uit de afvalbak bij de patatboer. Iedere dag bedelde en zocht de armoedzaaier zijn kostje-met-mayonaise bij elkaar en iedere nacht sliep de armoedzaaier onder de brug bij het kanaal.

Op een dag, de armoedzaaier was net klaar met bedelen en eetbare restjes zoeken, kwam er een dame bij de armoedzaaier. Ze was net als de armoedzaaier berooid. Ze vroeg de armoedzaaier of ze ook wat van zijn kostje-met-mayonaise mocht eten. De armoedzaaier vond dat goed en de berooide dame lachte dankbaar naar de armoedzaaier, die dat wel fijn vond. Ze aten samen en ze sliepen samen. Dag na dag en nacht na nacht. De armoedzaaier en de berooide dame kusten elkaar en ze werden verliefd op elkaar. De armoedzaaier was gelukkiger dan ooit en begreep dat hij de ware liefde had gevonden. Echter, hij zou de rest van zijn leven een armoedzaaier blijven en de berooide dame zou de rest van haar leven berooid blijven maar dat gaf niet, want in elkaar hadden ze de ware liefde gevonden. Nou ja, het gaf wel een beetje, want geld is zo gek nog niet natuurlijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s